hirdetés
hirdetés

Informatika

Szintet lép a PC-s videokártyák legújabb királya

Az Nvidia acélos büszkesége radikálisan új architektúrára épül.

hirdetés

December 8-i bejelentése szerint az Nvidia újfent megalkotta pillanatnyilag példátlanul erős, személyi számítógépekbe szánt videokártyáját. A vállalat Titan V-nek nevezte el a szörnyeteget.

A teherbíró szerkezet a korábbi trónfosztókhoz képest nagyobb ugrást jelent, mivel ez az első, a Volta-architektúra köré épülő, consumer-grade (hétköznapi fogyasztóknak szánt) videokártya.

 A Titan 2999 dollárba (ma 825 000 forint) kerül, és a mesterséges intelligenciára, illetve a tudományos szimulációs feldolgozásra fókuszál.

Titan V (Forrás: Nvidia)

A monstrum 21,1 milliárd tranzisztora állítólag 110 teraflop teljesítményre is képes. Az eszköz fedélzetén 12 GB HBM2 memória csücsül, és 5120 CUDA-mag, illetve 640 Tensor-mag fáradozik benne.

Arany, illetve fekete színben lehet beszerezni.

Az Nvidia a jelenlegi Pascal-architektúráját már több mint másfél éve a GTX 1080 nevű kártyáján vezette be a piacra, és a játékosok számára még mindig az egyik legjobb választásnak számít. A Volta-kártyák gyártása az elődöknél sokkal költségesebb lesz, szóval a cég a lehető legtovább el kívánja húzni a Pascal-vonal kifuttatását.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Verge)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés