hirdetés
hirdetés

Zöld energia

Szingapúrnyi méretű zöldenergia-projekt Indiában

Szélturbinákból és napelemekből épít 73 000 hektár területű, kombinált megújulóenergia-termelő komplexumot a világ egyelőre második legnépesebb országa.

hirdetés

73 000 hektáros, vagyis nagyjából szingapúrnyi területű megújulóenergia-termelő komplexumot építenek Indiában. Az ország Gudzsarát nevű államának Kutch elnevezésű régiójában fog helyet kapni a létesítmény.

Végleges állapotában a park szélturbinákkal és napelemekkel összesen 30 gigawatt áramot fog előállítani, amivel évente 50 millió tonnával fogja visszaszorítani a szén-dioxid-kibocsátást.

A gudzsaráti komplexumot egy naponta 100 millió liter, vagyis nagyjából 800 000 ember ellátásához elég tengervizet megtisztító, sótalanító üzem mellé telepítik.

A kép illusztráció (Forrás: 123rf)

India jelenleg egy 1,38 milliárd lelket számláló ország, amelynek népessége lankadatlanul és lendületesen növekszik (ezen a téren élre törve 2027-ben az állam várhatóan maga mögé fogja utasítani még Kínát is). Már csak emiatt is örvendetes látni, hogy a helyi kormány elkötelezett a gazdaság működésének kizöldítése mellett. Mindennek fényes bizonyítéka például az is, hogy az állam 2022-re 175, 2030-ra pedig 450 gigawattra kívánja feltornászni a megújulóenergia-termelő kapacitását.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Futurism)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[264543] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés