hirdetés
hirdetés

Egyre több rakéta érkezik meg az űrbe

Szeptemberre globális lefedettséget érhet el a Starlink

A SpaceX Starlink műholdas internetszolgáltatása szeptemberben újabb mérföldkőhöz érkezhet. 

hirdetés

A nagy számban az űrbe bocsátott műholdak néhány hónap múlva már globális internetszolgáltatást nyújthatnak, ehhez azonban még pontos és megfelelő szabályozásra van szükség.

Habár a tervezett 12000 műholdból még csak 1800 foglalta el a helyét az űrben, már ez a mennyiség is elegendő lehet a globális lefedettség biztosításához. A SpaceX elnöke arra számít, hogy amint mind az 1800 műhold működési pályára áll, megkezdődhet a stabil és globális internetszolgáltatás üzemeltetése.

Forrás: Engadget
Forrás: Engadget

Ehhez azonban a technikai feltételek mellett további jogi követelményeknek is eleget kell tenni. Telekommunikációs engedélyt kell szereznie a szolgáltatónak minden olyan országban, ahol az általa kívánt internetszolgáltatást elérhetővé tenné. A cég leányvállalatai pedig szerte a világban megtalálhatók, így az engedélyek megszerzése is elhúzódhat majd.

A Starlink internetszolgáltatásának már februárban 10000 aktív felhasználója volt a béta teszt keretében, a program népszerűsége pedig azóta is töretlen. Amikor a cég lehetőséget nyitott további felhasználók csatlakozására, közel 500 000 személy regisztrált. Ez a szám pedig az újabb mérföldkő átlépését követően még tovább nőhet.

 

Kun Zsuzsanna
a szerző cikkei

(forrás: Engadget)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés