hirdetés
hirdetés

Találmányok

Startup-sztárparádé az idei Innovációs TechShow-n

Május 26-án a jövő magyar találmányait tekinthetik meg az érdeklődők a hetedik Magyar Innovációs TechShow-n, az ország legnagyobb tradíciókkal bíró startup-eseményén.

hirdetés

Hazánkba is villámsebességgel robbant be és honosodott meg a startup kultúra. Az olyan korai aranyásóként is jellemzett pionírokat, mint a Prezi vagy a Ustream alapítóit ma már majdnem celebként kezelik a technológia világa felé nyitott emberek: egy remek ötlettől vezérelve kitartó munkával építették fel a világsikert befutó vállalkozásukat, váltak rövid idő alatt mesésen gazdaggá, és maradtak meg mindeközben szimpatikus fiatalembereknek. Ők az új nemzedék igazi példaképei, akik bebizonyították: van még kakaó Magyarországban a golyóstoll és a Rubik-kocka után is.

A magyar kreativitást jól mutatja aTechShow kiállítóinak színes listája. Az 5Litres csapatának fejlesztése, a víztakarékos zuhanyfej például a mindennapi életbe hoz megoldást az egyik legnagyobb XXI. századi környezeti kihívásra, a vízpazarlásra: az eszköz segítségével kényelmesen le lehet lezuhanyozni az átlagosan használt vízmennyiség egy tizedéből. Az Atmosplay szintén egy hétköznapi problémára ad megoldást, igaz, az ő céljuk kevésbé magasztos, de annál praktikusabb: az alkalmazás segítségével letöltés nélkül tesztelhetünk játékokat mobiltelefonunkon/tabletünkön, ezzel komoly pénzt és időt spórolva. A Codie csapata az IT oktatás területén alkot nagyot – a sikeres közösségi finanszírozási kampányt a napokban záró, több mint 80 000 dollárt összegyűjtöttstartup játékosan teszi szerethetővé a programozást gyerekek számára. Az ETALON fejlesztése a minket körülvevő tárgyi környezet szinte bármilyen számunkra érdekes parraméterének mérését teszi lehetővé.

A magyar kreativitás színe-java bemutatkozik (forrás: MMKlaszter)
A magyar kreativitás színe-java bemutatkozik (forrás: MMKlaszter)

 A moow innovációja a tehénpopuláció megvédését tűzte zászlajára: szondájuk a négylábúak gyomrának pH-ját és hőmérsékletét méri, ezzel csökkentve a bocihalandóságot. A Route4u csapata szintén nemes célért küzd, térképükön a mozgásukban korlátozott emberek mérhetik fel, merre érdemes és merre nem érdemes kerekesszékkel elindulni. De a kiállításon megtekinthető lesz a shoVEoom virtuális luxusautószalonja, az iWIW fejlesztői által alapított, a Prezi riválisának szánt Vetitek.hu, vagy a repülőtéren hagyott magán- és céges autókat bérbe adó, teljeskörű szolgáltatást nyújtó BeeRides.

Május 26-án az Akvárium Klubban a kiállítás mellet igazi San Franciscó-i hangulatú startupverseny is lesz, ahol eldől, melyik hazai csapat alkotta meg az elmúlt év legígéretesebb innovációját.

(forrás: Mobilitás és Multimédia Klaszter)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés