hirdetés
hirdetés

Kenés

Speciális kenőanyag generátorok siklócsapágyaihoz

A költséghatékonyság, a fenntarthatósági és a piaci hatások, valamint a környezetvédelmi és a természetet óvó intézkedések a vízerőművek üzemeltetőit arra késztetik, hogy még hatékonyabban és nyereségesebben állítsanak elő energiát. Ez történhet átépítésekkel vagy új műszaki megoldásokba való befektetéssel, de már olyan kisebb beruházások eredménye is lehet, amelyeknek nincsen nagy költségvonzatuk.

hirdetés

„A Klüberoil EE 1-46 turbinaolajat kifejezetten a vízerőművekhez szánt berendezések egyik vezető európai gyártójával közösen fejlesztettük ki. A belső súrlódás csökkentésével optimalizáltuk a siklócsapágyak energiaveszteségét. A kenőanyag megfelel a DIN 51515-2 szabvány követelményeinek. A nagy teljesítményű kenőolajat a minden vízerőműtípusban – folyóvizes, tározós vagy szivattyús-tározós erőmű – megtalálható olajjal kent turbináknál és generátoroknál lehet alkalmazni” – közölte Florian Held, a Klüber Lubrication Hydropower globális projektmenedzsere.

A speciális kenőanyagok szakértőjeként a Klüber Lubrication ennél az új fejlesztésnél egy újabb, a piacon szokásos termékekétől eltérő feltevésből indult ki. A fejlesztés célja az volt, hogy olyan, a turbinákhoz és generátorokhoz szánt olajat alkossanak, amellyel a generátorok siklócsapágyainak hatékonysága növelhető. A részben szintetikus Klüberoil EE 1-46 kenőanyaggal a generátorok csapágyaiban jelentős mértékben lehet csökkenteni az energiaveszteséget.

A vízerőműveknek szánt Klüberoil EE 1-46 egy teljes terméksorozat első terméke (forrás: Klüber Lubrication)
A vízerőműveknek szánt Klüberoil EE 1-46 egy teljes terméksorozat első terméke (forrás: Klüber Lubrication)

Az új, energiahatékony turbinaolaj kitűnik csekély habosodási hajlamával és nagy oxidációs stabilitásával. A Klüberoil EE 1-46 alkalmazása optimalizálja az energiahatékonyságot, meghosszabbítja az olajcsere-intervallumokat, és így hozzájárul az alkatrészek éltettartamának megnöveléséhez, az egyszerű és hatékony költségmegtakarításhoz. Ezen túlmenően kiemelkedik a siklócsapágyak anyagaival való jó összeférhetőségével is.

A Klüber Lubrication már jelenleg is a környezetbarát kenőanyagok elismert gyártójaként a vízerőműveknek szánt nagy teljesítményű termékportfóliót kínál, amelyet a következő években a gyártókkal és az üzemeltetőkkel együttműködve bővíteni fog. Ebbe a folyamatba bevonja a más iparágakban, ágazatokban szerzett tapasztalatait is. A Klüberoil EE 1-46 egy teljes terméksorozat első terméke.

(forrás: Klüber Lubrication/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés