hirdetés
hirdetés

CAD/CAM

Solid Edge ST7: új szintre lép

A Siemens PLM Software fejlesztői továbbra is a felhasználók által kért fejlesztésekre fektették a hangsúlyt a Solid Edge ST7-es verziójában. A több mint ezer fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy újabb szintre emelje, még rugalmasabbá tegye a 3D-s modellezést, a termékadat-kezelést és a valósághű kép- és animációkészítést.

hirdetés

A felhasználói felület az eddigieknél is bővebben igyekszik segítséget nyújtani a felhasználóknak a parancsok tartalmáról, működéséről. Az eszköztippek jelentősen kibővítve, munka közben a menüszalag egy-egy parancsára megjelenő magyarázó ábrákkal vagy animációkkal – mint egy még szemléletesebb alternatíva – jelennek a Solid Edge ST7 verziójában. A szoftver már támogatja a Windows operációs rendszert használó érintőképernyős eszközökön a multi-touch-alapú (többérintéses) képernyő-manipulációkat.

Továbbfejlesztették a szinkronmodellezési technológiát, amely egyedül a Siemens PLM szoftvertermékeiben található meg. A szinkronmodellezés egy modelltörténet-független, alakelem-alapú modellezési technológia, amelynek egyik rendkívüli erőssége az importált modellek kezelése, ezáltal elősegíti a beszállítókkal való kapcsolattartást. Lehetőségünk van akár vázlat nélkül is primitív testek létrehozására. Átdolgozásra került a Furat parancs beállítása, ahol mostantól a szabványok széles választéka szerint tudunk furatot választani, és tartalmazza a furat méreteinek szabványos tűréseit is.

Jelentős a változás az anyagok kezelésében is. Az új 3D-s vázlat térbeli tartógörbék előállítására szolgál, például átvezetett kihúzáshoz. Mostantól mélyhúzott lemezalkatrészek kiterítésére is lehetőséget nyújt a Solid Edge ST7, az új Kiterítés parancs segítségével a deformációt figyelembe véve képes egy adott felületcsoportra vagy egy lemezalkatrészre a valósághoz sokkal közelebb álló teríték képzésére.

Mélyhúzott lemezalkatrész és terítéke
Mélyhúzott lemezalkatrész és terítéke

A továbbfejlesztett szerelési környezetben lehetőségünk van új mintatípusok létrehozására. Megváltozott az alkatrészkapcsolatok tárolásának módja, ez egyfelől a magasabb szintű összeállításokhoz való hozzáférést teszi szükségtelenné, másrészt a modell egy bizonyos szintig történő, részleges frissítésének és mentésének is utat nyitott. Ezek a fejlesztések a nagy összeállítások még hatékonyabb kezelését támogatják. A tartószerkezet-tervezés is számos újítást hozott, így az eddigieknél több opció áll rendelkezésünkre a profilok pozíciójának és a sarokkialakításoknak a megadására. A véges elemes analízisek (FEA) megoldását a gyorsabb számítás és továbbfejlesztett beállításkezelés segíti a Solid Edge Simulationben.

Egyszerűbb és hatékonyabb munka

A Solid Edge ST7 a rajzkészítésben is jelentős változást hoz, gyorsítja például a darabjegyzék, tételszámozás létrehozását különböző tartalmú nézetek között. Nagy szerelések darabjegyzék-készítését segíti az egyes tételek beazonosításához a tételek kiemelése vagy vizuális megjelenítése a darabjegyzék mellett közvetlenül. Lehetőségünk van a méreteink orientációját utólag módosítani. A koordinátaméret megadása kiegészült egy új automatikus módszerrel. A megfelelő nézetet kijelölve a Solid Edge ST7 elhelyezi valamennyi furat koordinátaértékét, egyetlen lépésben, függőleges vagy vízszintes elrendezésben, torlódás esetén figyelembe véve a szükséges méreteltolásokat.

A megrendelőkkel és a beszállítókkal való kapcsolattartást segíti a továbbfejlesztett JT fordító – amely már képes alkatrész- és szerelésmodellek gyártási információinak (PMI adatok, méretek, tűrések) beolvasására is –, a Microsoft 3D Builder 3D-s nyomtatási protokoll támogatása és a mobil eszközökön való megjelenítés.

Vizuális megjelenítési fejlesztésekkel, új munkafolyamatrésszel bővült a Solid Edge SP, amely egy eszköz arra, hogy még egyszerűbben kezelhessük a tervezési, gyártási adatainkat a Microsoft Sharepoint segítségével. Így kihasználhatjuk a keresési, revizionálási munkafolyamotok által nyújtott előnyöket.

Marketingesek figyelmébe

A marketingtevékenységünk támogatására mostantól egyszerűbben és hatékonyabban készíthetünk fotorealisztikus képeket, animációkat az új renderelőmegoldás, a KeyShot segítségével. A renderelés a modellezéssel párhuzamosan is történhet.

Keyshot 5 a Solid Edge ST7-ben
Keyshot 5 a Solid Edge ST7-ben

Ha bármilyen módosítás szükséges a modellen, a Live linking technológiának köszönhetően a változtatás egyetlen gombnyomással átvezethető a renderelésre, nem kell a már korábban beállított anyagokat vagy animációkat újra megadni, illetve a beállításokat újra megtenni.

A Solid Edge ST7-es verziójától kezdődően lehetőség van a szoftver havi bérlésére is online felületen keresztül, rugalmasabbá téve a szoftverhez való hozzáférést.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[154600] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés