hirdetés
hirdetés

Esemény

Sebességváltás az autóiparban

A hazai autópark állapotáról, az értékesítési piac helyzetéről, de természetesen az e- és az autonóm autók jelentette kihívásokról, globális közlekedési trendekről is szó lesz a HG Media évzáró Fókuszban konferenciáján, december 5-én. (X)

hirdetés

A HG Media-csoport 2017 januárjában indított gazdasági konferenciasorozatának rendezvényein hónapról hónapra neves előadók osztják meg a résztvevőkkel azokat a legfrissebb információkat, lehetőségeket, amelyek alapjaiban befolyásolhatják a vállalkozások működését. Az aktuális trendeket, várható kihívásokat interaktív beszélgetések során a magyar gazdaság elismert szereplői – cégvezetők, állami szervezetek, szakmai szövetségek képviselői – vitatják meg.

Ezúttal a magyar export 20, a GDP 5 százalékát adó autóipar kerül terítékre. Az ágazatban nem csak az innovációs kihívások, de a szakemberhiány és a béremelési hullám is borzolja a kedélyeket.

A toptémákat tárgyalják

A konferencián kiderül, hogy melyek azok az aktuális járműipari trendek globálisan, amelyekhez a magyarországi gyáraknak, beszállítóknak is érdemes igazodni. A résztvevő szakemberek elemzik majd, hogy milyen átpozícionálásra, új utakra, digitális fejlesztési stratégiákra van szüksége annak, aki a jövőben is sikeres akar maradni.

Természetesen szó lesz az autonóm és az e-autókról, ahogy a zalaegerszegi tesztpálya az ipar 4.0 stratégia gyakorlati szerepéről is.

Az önvezető autókról is szó lesz a konferencián
Az önvezető autókról is szó lesz a konferencián

A legnagyobb autós érdekvédelmi szervezetek vezetői a hazai autópark állapotáról, a kapcsolódó szolgáltatások iránti igények változásáról, az új- és a használtautó piacon tapasztalható értékesítési trendekről értekeznek majd egymással és a közönség tagjaival.

Érdekfeszítő előadások várhatóak az aktuális uniós pályázati lehetőségekről éppúgy, mint a jövő üzleti modelljeiről, de a konferencia résztvevői megtudhatják azt is:

  • Lesz-e világszinten úttörő szerepe a technológiafejlesztésben a magyar szakembereknek ismét?
  • Mekkora a kölcsön vett kéz és a kölcsön vett ész jelentősége a digitalizálódó autóiparban?
  • Hogyan alakítja át a közlekedést az információtechnológia, az energiatermelő rendszerek és a robotika fejlődése?
  • Hogyan és miből oldható meg hatékonyan a béremelés, a képzés és a továbbképzés egy súlyosan munkaerőhiányos ágazatban?

Ezekről a területekről neves szakemberek és elismert vállalatvezetők részvételével mind-mind szó kerül majd december 5-én a Fókuszban: Sebességváltás az autóiparban című konferencián. 

Bővebb információ és regisztráció: itt.

FELHÍVÁS! A konferencia résztvevőinek ingyenes jelentkezési lehetőséget biztosítunk az ÉV GYÁRA 2017 pályázatra. Bővebb információ a pályázatról: www.evgyara.hu

(X)

(forrás: HG Media/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés