hirdetés
hirdetés

Top 30 innováció

Robot a kreativitásért

A Dobot M1 Magician egy többfunkciós okosrobotkar-platform, amelyet a minőségi STEAM- (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) oktatáshoz terveztek. Felhasználható 3D-nyomtatás, lézergravírozás, írás és rajzolás céljára. 

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: Dobot M1 többfunkciós robotkarplatform
  • Alkalmazási terület: Oktatás, ipari alkalmazás
  • Cégnév: Shenzhen YueJiang Technology Co.,Ltd
  • Web: http://dobot.cc/

Az okosrobotkar-platform grafikai programozási környezettel, többféle szerszámfejjel rendelkezik, és képes együttműködni az Arduino-platformmal. Olyan robot, amely kielégíti a kreatív ötleteket és a fejlődési igényeket. A Dobot exkluzív oktatóanyagaival és óráival a Dobot Magician ideális platformot jelent, bárki megismerkedhet a robotkarral, a hardverfejlesztéssel, a kódolással és az automatizálással.

Mitől innovatív a termék?

A Magician az első olyan robotkar a kereskedelmi piacon, amely 3D-nyomtatásra képes. A nagy pontosságnak és a váltható szerszámfejeknek köszönhetően sokféleképpen felhasználható: 3D-nyomtatásra, lézergravírozásra, komponensek mozgatására és elhelyezésére, írásra és rajzolásra – mindezek kombinálhatóak, ami így még több élményt jelent, és a kreativitásnak sem szab határt.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

A Magician minden idők leginkább multifunkcionális felhasználói felületét kínálja. A script (Python) mellett grafikus programozási környezettel is rendelkezik, kódok írhatók be egyszerűen a blokkok egymásra helyezésével. Érdekfeszítő és intuitív lehetőséget nyújt a kódolás, a robotirányítás és az automatizálás megismerésére.

A Magician egy olyan, több területet – a programozást, a mechanikát, az elektronikát és az automatizálást – integráló, izgalmas STEAM-tanítási eszköz, amely több tudományterületen megszerzett tudásanyag megerősítésére alkalmas. A nagy pontosságú, felhasználóbarát UI, az élvezetes funkciók és a komoly fejlesztési lehetőségek révén a felhasználó teljesen elmerülhet a felfedezés élményében, még inkább felkeltve a tudomány és a technológia iránti érdeklődést.

Előnye, hogy nagymértékben bővíthető, a szabványosított végeffektorport révén mindenféle szerszám saját elkészítésére alkalmas; a 12 bővítményport a digitális/analóg I/O, áramforrás, motor és soros port céljaira alkalmassá teszi; az API-hozzáférés mellett script és grafikai programozási környezetet tesz lehetővé. Hivatalos fejlesztői oktatóanyagukkal saját készítésű, szenzoralapú tartozékokat hozhat létre a felhasználó, amivel így még kreatívabb módon használható a robotkar. 

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A robotkarfejlesztő Shenzhen YueJiang Technology Co., Ltd. Kínában alakult 2015-ben. A feltörekvő cég célja, hogy megkönnyítse a gépparkfejlesztést és -korszerűsítést ipari robotkarok segítségével. A Dobot, az oktatási célok mellett ipari alkalmazásban is jól használatos robotkar 2015-ben debütált, és már olyan ügyfeleket szerzett a startupnak, mint a Huawei.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[203892] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés