hirdetés
hirdetés

Logisztika

Raktározás minden szinten

A Kardex Remstar többszintű intralogisztikai rendszere az ideális megoldás, ha raktárkapacitás bővítése, illetve nagyobb komissiózási teljesítmény elérése a cél. A Shuttle XP készülék összekapcsolja a különböző vállalati területeket, felgyorsítja a gyártási folyamatokat, és standard megoldásként akár 30 méter magasságig telepíthető. (X)

hirdetés

A mai piacvezető trendek – mint a gyorsan terjedő e-kereskedelem, amely egyre összetettebb szolgáltatásokat és gyorsabb szállítási időt garantál – nagy kihívást jelentenek a vállalatok számára.

Mind a termelési folyamatok, mind pedig a raktározási feladatok terén a költségek optimalizálása, a hatékonyság javítása és a rugalmasság növelése a cél. Amikor a teljes folyamat egyre bonyolultabbá válik, a hatékony raktározás, illetve az áru gyors és pontos visszakeresése az értékesítés legfontosabb sikertényezőjévé válik – megkövetelve nemcsak az emberi erőforrások optimális kihasználását, hanem a nagy teljesítményű raktári technológia alkalmazását, mindez pedig a korszerűsítés révén elérhető. A folyamatosan növekvő árukínálatra és az egyre jobban felgyorsult kiszállításra való tekintettel, a termékek gyors elérése szintén lényeges, a magasabb komissiózási teljesítmény érdekében a lehető legkevesebb hibás komissiózás mellett.

Rugalmas és tömör raktározás nagy tárolókapacitással

A 30 méter magas Shuttle XP raktári automaták
A 30 méter magas Shuttle XP raktári automaták
A nagy teljesítményű, rugalmas és hatékony tárolási rendszerek, úgy mint a többszintű raktári automaták, lényeges szerepet játszanak a kihívások megválaszolásában. A Kardex Remstar által kifejlesztett rendszer számos, kimagasló előnyt kínál. Kis alapterületen biztosít igen nagy volumenű tárolási kapacitást a magassági paramétereknek köszönhetően, mellyel lehetővé teszi az áru sűrű raktározását, és rugalmasan konfigurálható opciókkal összekapcsolja a működési folyamatokat az épület különböző szintjein. Mindez pedig integrálható a már meglévő intralogisztikai rendszerekbe. Automatizálja és ezáltal leegyszerűsíti az összetett folyamatokat, ezen felül puffer szerepet tölt be a megrendelések kiegyenlített ellátása érdekében, bármely időben. A többszintű raktározást a standard kialakítású Shuttle XP vertikális liftes rendszerű raktári automata és a Power Pick Global raktárkezelő szoftvere valósítja meg.

Multifunkcionális és többfelhasználós tárolórendszerek

A Shuttle XP készülék számos változata alkalmas a többszintű raktározásra. A Kardex Remstar Shuttle XP 250/500 tálcánként akár 560 kg-ig terhelhető és akár standard megoldásként 30 méter magasra is felépíthető, tökéletesen illeszkedik az épület adottságaihoz, és biztosítja a maximális tárolási kapacitást, minimális alapterületen. A Shuttle XP 700 tipusú készülék 725 kg terhelhetőséggel is rendelkezésre áll, szintén akár 30 méter magas kialakítással. Magassága bővíthető, csökkenthető, működése átszervezhető, és integrálható szinte bármely igényre szabva, az adott követelményeknek, a rendelkezésre álló területnek, illetve a használat céljának megfelelően. A Shuttle XP 1000 tálcánként akár 1000 kg-al is terhelhető és 20 méter magasságig bővíthető. A készülék típusától, a terhelhetőségétől, és a ciklusok számától függően, testreszabott rendszerek építhetők, akár 38 méter magasan.

Széleskörű felhasználói előnyök

A megoldás számos előnyt kínál: a Kardex Remstar az egyetlen cég a piacon, melynek standard készülék kialakítása 30 méter magasan telepíthető, és igény szerint akár 40 méter magasságig egyedi igényre szabható, összekötve az épület különböző szintjeit. Továbbá a Kardex Remstar a piacon szintén egyedülálló megoldást kínál azzal, hogy akár 6 kiszolgáló nyílás telepítésére is lehetőséget biztosít standard konfiguráció esetén is.

Mindez magasabb szintű, folyamatos és hatékony anyagáramlást generál az épület több szintjét összekötve. A készülék puffer tárolási lehetőségének kihasználásával leegyszerűsödnek a munkafolyamatok, az így optimalizált és felgyorsított ciklusidők pedig növelik a teljesítményt.

További puffer funkciók

812 m2 rakodó felület 40 m2-en
812 m2 rakodó felület 40 m2-en
A többszintű automatizált raktári készülék kompakt kialakítása jelentősen lecsökkenti a helyigényt, az alapterület csupán mintegy 40-85 százalékát használja fel. Rendkívül sűrű raktározás és automatikus magasságmérés növeli a rendelkezésre álló kapacitást. A készülék jelentősen megnöveli a komissiózási teljesítményt, lehetővé teszi a hibamentes komissiózást, közvetlen anyagáramlást biztosít a termelési terület és raktár között, optimalizált helykihasználás mellett hozzájárul a tároló kapacítás és készletgazdálkodás növekedéséhez. Az “árut a felhasználóhoz” elv szerint a kért cikk automatikusan eljut a kiszolgáló nyíláson keresztül az operátorhoz; ezáltal a hatékonyság mintegy 50 százalékkal is megnőhet. A dolgozóknak sokkal kevesebb utat kell megtenniük, ami azt jelenti, hogy a megtett útidő – amely általában a komissiózás idejének legnagyobb részét teszi ki – 65-ről 10 százalék körüli értékre csökken.

 

Gyors komissiózás, maximális pontosság

A raktározott áru gyors és célzott elérése megszűnteti a hosszú keresési időket, és jelentősen megnöveli ezáltal a teljesítményt. A Shuttle XP kiszolgáló nyílásánál elhelyezett kijelzők segítik a hibamentes és gyors komissiózást. Az áru elérési pontosságának mértéke több mint 99 százalék, így akár 50 százalékos javulás is elérhető. A Shuttle XP további tulajdonsága az egyedi igényekre szabható, ergonómikus komissiózó állomások, a biztonságos komissiózásra kifejlesztett berendezések, és a különböző méretű áruk igényeire szabható tálca kialakítása biztosítja a rendelkezésre álló hely optimális kihasználását.

A megoldás alkalmas a széleskörű ipari felhasználásra 

A többszintű raktári automata 4 szintet is összeköthet
A többszintű raktári automata 4 szintet is összeköthet
A többszintű raktározási rendszerek különböző iparágakban, többek között az autóipari, az elektronikai, a vegyipari /gyógyszeripari, raktározás/disztribúció, a gépipari, az egészségügyi ellátás területén is megtalálhatók.

A következő néhány megvalósítási példa a széleskörű felhasználási előnyöket illusztrálja: az elektronikai termékek nagykereskedője, a FEGA & Schmitt két XP 500 liftes rendszerű raktári automatát telepített a heilsbronni központi raktárába. A csaknem 30 méter magas készülékek egy kifejezetten ebből a célból épített toronyszerű raktárépületben lettek elhelyezve, ami lehetőséget biztosít további 6 Shuttle XP egység telepítésére is. Öt megrendelés összevonásával készítenek el egy szállítási egységet (köteget), így az alkalmazottak nagyon kis energia-ráfordítással készítik elő kiszállításra a megrendeléseket. Naponta mintegy 500 megrendelést tud teljesíteni mindkét liftes raktári automata. Az új rendszer üzembe helyezése óta a vállalat újabb 3000 tétellel növelte a 40.000 darabszámú termékkínálatát; és újabb 3000 termék felvétele van tervben.

812 m² tárhely mindössze 40 m² alapterületen

A legnagyobb tárhelyet a legkisebb alapterületen a Kardex Remstar automatizált raktárrendszere biztosította a  Phoenix Contact Electronics számára: négy darab, 10,45 méter magas Shuttle XPmultiple készüléket illesztettek a meglévő raktárépületbe födémáttöréssel, két szinten, mely 812 m² raktárfelületet biztosít 40 m² alapterületen. A készülékek az épület mindkét szintjén kiszolgáló nyílással rendelkeznek, hogy a termékek minél közelebb kerüljenek és minél gyorsabban elérhetővé váljanak a termelési terület számára. A Shuttle XPmultiple rendszer két egymás mögé telepített tároló rendszerből épül fel, mely megoldás különösen alkalmas nehezen hozzáférhető helyek, mint például sarkok és beugrók kihasználásában. Amíg az operátor a kiszolgáló nyílásból kiveszi a szükséges anyagot, addig a készülék új tálcát készít elő. Ezek a párhuzamos folyamatok is hozzájárulnak a teljesítmény növekedéséhez.  (X)

(forrás: Kardex Remstar/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés