2,4 GHz

Rádió-adóvevő ipari alkalmazásra

Az ipari berendezésekbe beépíthető modult olyan alkalmazásokhoz fejlesztették ki, amelyeknél elsődleges követelmény a stabil és megbízható működés.

hirdetés

A keskenysávú rádiómodulok egyik vezető gyártója, a Circuit Design Inc. az Electronica szakvásáron mutatta be új, ipari alkalmazásokra szánt, integrált rádió adó-vevő modulját STD-502-R típusjelzéssel. Az egység a világszerte elterjedt 2,4 GHz-es sávban üzemel. Az ipari berendezésekbe beépíthető modult olyan alkalmazásokhoz fejlesztették ki, amelyeknél elsődleges követelmény a stabil és megbízható működés.

A telepes tápellátású adóvevő 300 m távolságot hidal át. A nagy zavarérzéketlenségű DSSS (közvetlen szekvenciális szórt spektrum) moduláción felül a modul kiemelkedő sajátossága az úgynevezett true diversity vételi funkció, amely a jelkimaradás elkerülésére hivatott a többutas gyengülés elvén alkalmazva. Ezzel rendkívül stabil és megbízható rádiókommunikáció valósítható meg még az erősen igénybe vett 2,4 GHz-es sávban is.

Valamennyi fontos funkciót egy, az STD-502-R számára kifejlesztett ASIC áramkörbe integráltak, így a modul hosszú távon a piacon maradhat, hiszen elkerülhető a függőség a rádiófrekvenciás integrált áramköröktől (RFIC). Az eddig szokásos rádiómoduloktól eltérően az STD-502-R képes azonos bitek sorozatából álló hosszú adatok átvitelére. Transzparens ki-/bemeneti interfészének köszönhetően a felhasználók saját protokolljukat használhatják.

Az új modulon felül a gyártó választékában az ugyancsak ipari alkalmazásokhoz kifejlesztett STD-302N-R adóvevő is szerepel, amely a 300 MHz és 1,2 GHz közötti frekvenciatartományt fogja át. Ezzel a termékek teljes egészében lefedik az ipari, tudományos és orvosi kommunikáció világszerte használatos ISM sávjait.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[116882] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés