hirdetés
hirdetés

Drón

Postásdrónokat tesztel Nagy-Britanniában az Amazon

A szigorúbb amerikai szabályozás miatt számos kísérletét inkább az Egyesült Királyságban végzi el a nagyobbacska társaság.

hirdetés

Az Amazon egyre közelebb kerül ahhoz, hogy drónokkal szállítsa házhoz a megrendelt a termékeket.

A brit kormánnyal együttműködve az óriásvállalat immár olyan forgatókönyveket is kipróbálhat a UAV-jaival, amilyeneket az amerikai szabályozás nem tett lehetővé.

A brit Polgári Légiközlekedési Hatósággal (CAA) partnerségben az Amazon próbadrónjai vidéki és külvárosi területeken immár kikerülhetnek az üzemeltető látómezejéből, illetve az objektumok beazonosításában és megkerülésében mutatott hatékonyságukat is le szabad tesztelni velük. Még az egyetlen személy által irányított, automata drónokból verbuvált kötelékek túráztatása is engedélyezett művelet.

Forrás: Amazon

A kísérletek eredményei segíthetnek a kereskedelmi célú, önműködő drónokat illető jövőbeli szabályozás kialakításában.

Paul Misener, az Amazon Global Innovation Policy and Communications (Globális Innovációs Politika és Kommunikációért felelős) alelnöke így szólt a partnerségről:

„Azzal, hogy kicsi drónokkal kézbesítjük a csomagokat, javítjuk a felhasználói élményt, egy gyorsan növekvő iparágban új munkahelyeket teremtünk, és úttörők leszünk az olyan új fenntartható kézbesítési módszerek kifejlesztésében, amelyekkel kielégíthetjük a jövőbeli igényeket.

Az Egyesült Királyság olyan előremutató utat keres a dróntechnológiában, amely a fogyasztók, az ipar és a társadalom javát egyszerre szolgálni tudja.”

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Next Web)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[191868] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés