hirdetés
hirdetés

Űrrepülés

Parkolópályára küldi eddigi rakétáit a SpaceX

Nemsokára minden energiáját új, bolygóközi monstrumának megépítésébe fogja fektetni.

hirdetés

A SpaceX Kaliforniában, jelesül Los Angelesben fogja megépíteni robusztus, a közeljövő mélyűri küldetéseire szánt, Big Falcon Rocket (BFR) nevű rakétáját. A régóta terjengő pletykát április 16-án Eric Garcetti, a város polgármestere erősítette meg a nagyközönség számára.

Az egész dolgot olyan komolyan gondolják, hogy a SpaceX némi felszerelést és azon belül is a szénszálas kompozitanyagok előállításához szükséges eszközkészletet már ki is szállított a helyszínre.

Az Elon Musk által alapított cég már régóta szívélyes kapcsolatot ápol a kaliforniai metropolisszal.

BFR a Holdon

„A SpaceX már 2012 óta a nyugati parti [rakéta]visszaszerzések otthonaként tekint a Los Angeles-i kikötőre, és nagyra értékeljük, hogy Los Angeles városa továbbra is a partnerünk marad” – szögezte le egy közleményben Gwynne Shotwell, a SpaceX elnöke.

A cég per pillanat teljes gőzzel a BFR megépítésén fáradozik, mérnöki erőforrásait kizárólag a mélyűri monstrum összeszerelésébe fekteti. A Falcon 9 és a Falcon Heavy felé irányuló jelentősebb fejlesztések bizony már nem szerepelnek a napirenden.

Gyártója egy Big Falcon Rocketet némi hasznos teherrel megpakolva már 2022-ben át szeretne repíteni a vörös bolygóra. Az emberes missziókra majd csak ezt követően kerülne sor. Idővel egy BFR állítólag még a Marson túli tájékokra is ellátogathat majd.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Investor's Business Daily)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés