hirdetés
hirdetés

Digitális menedzsment

Papírmentes áttörés

A megelőző karbantartás egy időigényes folyamat, amelynek dokumentálása – meglepő módon – javarészt még mindig papíralapon történik. Azonban létezik egy szoftver, amely véget vet ennek. 

hirdetés

A Smartenance a Festo első, kizárólag digitális terméke, amely az Apple és Google appáruházakból letölthető okostelefonokhoz és tabletekhez. A karbantartás-vezetőknek szóló kezelőfelület kényelmesen elérhető az internetes böngészőkben. A Smartenance lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy betervezzék, ellenőrizzék és értékeljék a karbantartást. A digitális karbantartási terv a karbantartási folyamatot könnyebbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi. Az operátorok és gyártásvezetők általi kölcsönös ellenőrzés nagyobb fokú megbízhatóságot nyújt, illetve számos folyamatot és koordinációs feladatot szüntet meg.

Az első digitális karbantartási alkalmazás operátorok és karbantartás-vezetők részére
Az első digitális karbantartási alkalmazás operátorok és karbantartás-vezetők részére

Gyártósemleges előnyök

A Smartenance egy felhőalapú, gyártósemleges alkalmazás, amely gyorsan és könnyedén beállítható. Az alkalmazás egyszerűen és alacsony költséggel nyújt belépést a digitalizáció világába. A Festo Smartenance alkalmazás két részből áll: egy okostelefonokra és tabletekre kidolgozott mobil karbantartási felületről, valamint egy karbantartás-vezetőknek szóló, internetes kezelőfelületből, ahol a karbantartási feladatokat tudják beütemezni, az elvégzett feladatokat ellenőrizni, illetve dokumentálni. A kezelőfelület (dashboard) internetes böngészőben egyszerűen megnyitható.

Az Apple vagy Google appáruházból való letöltést követően a felhasználók licencet vásárolnak a Festo App Worldben található Smartenance alkalmazáshoz. Az érvényes licenc birtokában a karbantartási menedzserek könnyedén tudnak autonóm karbantartási feladatot felvinni a rendszerbe, valamint megnyithatják és elolvashatják az alkalmazásba feltöltött bármilyen dokumentációt. A rendszer azonnal készen áll a használatra, és minden operátor láthatja és elvégezheti a feladatokat. A karbantartás-vezetők egyszerűen ellenőrizhetik az elvégzett és még függőben levő feladatokat.

Digitalizációs áttörés

A Smartenance a gépgyártók számára is hasznos alkalmazás. Lehetővé teszi számukra, hogy a berendezésekhez tartozó karbantartási feladatokat digitális megoldássá alakítsák, ezáltal hozzáadott értéket kínáljanak vevőiknek. A karbantartási utasításokhoz képeket, videókat és PDF-fájlokat is fel lehet tölteni. Mindez a csapattagok számára sokkal egyszerűbbé teszi a közös munkát. A Smartenance a karbantartási feladatot azonnal láthatóvá teszi az operátor vagy karbantartó számára, így kiaknázhatók a digitális karbantartás-menedzsment előnyei, mivel minden releváns feladat csupán „egy kattintásnyira” van.

A Smartenance alkalmazás segítségével a Festo előremozdítja a digitalizációt, és egyben támogatja a vevőit abban, hogy az ipar 4.0 korszakába lépjenek. A Festo az automatizálás szakértőjeként ötvözi az ipari alkalmazások terén megszerzett széles körű tudását a legújabb információs technológiai fejlesztésekkel, hogy ezzel online alkalmazásokat alkosson az ipari automatizálási gyakorlathoz. A Festo a vevők digitális utazása során (Digital Customer Journey) digitális kommunikációt is alkalmaz azok támogatására. Ez a digitális utazás megbízható módon vezeti végig a vevőket a Festo portfólióján az információ beszerzésétől és termékkonfigurálástól kezdve a rendelésen, kiszállításon és üzembe helyezésen át a karbantartásig, sőt, a Festo Didactic segítségével akár a műszaki képzésekig.

(Cikkünk a GyártásTrend márciusi lapszámában jelent meg.)

(forrás: Festo/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés