hirdetés
hirdetés

Gyors prototípus-készítés

Otthoni felhasználásra is szánják az új 3D-s nyomtatót

Az RS Components új, saját márkás, professzionális minőségű, gyors prototípuskészítéshez használható 3D-s nyomtatót mutat be kedvező áron.

hirdetés

Az RS Components (RS) bejelentette, hogy kapható az első RS márkájú 3D-s nyomtató, amely a professzionális minőségszintnek megfelelő műszaki adatokkal és kivételes nyomtatási teljesítménnyel rendelkezik 250 ezer forint alatti áron, vagyis a kategóriáján belüli más 3D-s nyomtatóihoz képest körülbelül 30 százalékkal olcsóbban.

A tervezéssel, prototípuskészítéssel és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó villamos- és gépészmérnököktől kezdve a hobbifejlesztőkön át az oktatásban dolgozókig a felhasználók széles körét megcélzó új RS IdeaWerk 3D-s nyomtató a gyors prototípuskészítésben használható gépek növekvő kínálatát bővíti. Az új RS IdeaWerk az igen elterjedt FDM (műanyag szálolvasztásos modellezés) technológiát alkalmazza 150 mm×150 mm×140 mm-es tárgyméret és a 0,18 mm-es rétegvastagságnak megfelelő felbontás mellett. Az egyfejes rendszer 1,75 mm átmérőjű PLA szálanyagok fogadására képes, számos különféle színben, amelyek szintén kaphatók az RS-nél.

A környezetbarát PLA anyagnak köszönhetően nem kell mérgezéstől vagy vegyi szennyeződéstől, illetve kellemetlen szagoktól tartani, így az ipari környezetben való használat mellett kifejezetten alkalmas otthoni felhasználásra is. Ráadásul a gép nyomtatási zaja is nagyon alacsony, ami ideálissá teszi az irodai, otthoni vagy osztálytermi használatra.

Felhasználók széles csoportja számára kiváló választás (forrás: RS)
Felhasználók széles csoportja számára kiváló választás (forrás: RS)

A kialakításának köszönhetően a legnehezebb nyomtatási feladatokkal is megbirkózó masszív és strapabíró felépítésű RS IdeaWerk egyszerűen összeállítható és használható, ugyanakkor elég könnyű ahhoz, hogy hordozni is lehessen. A gép 211 mm×403 mm×298 mm méretű és mindössze 7,5 kg tömegű.

Az RS IdeaWerk 3D-s nyomtató használata nagyon egyszerű, és mind online, mind offline üzemmódban, vagyis PC-vel és a nélkül, SD-kártyás vagy USB-s kapcsolattal is használható. A nyomtató kompatibilis a Mac OS és a Windows operációs rendszerekkel, többek között az XP, a Vista, a 7 és a 8/8.1 verziókkal, és nem igényel további szoftvereket vagy tartozékokat.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés