hirdetés
hirdetés

Ősszel ismét K!

Október 27-e és november 3-a között ad találkozót egymásnak a világ műanyag- és gumiipara a legnagyobb szakmai seregszemlén, a Düsseldorfi Vásárvárosban megrendezendő K 2010 szakváron.

hirdetés

A széles körű elterjedés ellenére a műanyagok ipara még fiatal, dinamikus és főként innovatív iparág. Az ágazatot egyrészről az új termékek, technológiák és alkalmazások, másrészről az erősödő verseny jellemzi.

Az alapanyag-gyártók, a műanyag-feldolgozók és a műanyag- és gumiipari gépgyártók a vállalati döntések megbízható megalapozásához vezető nemzetközi szakvásárt, világszínvonalú tájékozódási és kommunikációs rendezvényt igényelnek. Ez a seregszemle a K-Düsseldorf szakvásár. A műanyag- és gumiipar, valamint a Düsseldorfi Vásártársaság közötti sikeres együttműködés 1952-ig, azaz több mint fél évszázadra vezethető vissza, és a jelenlegi feszült világgazdasági helyzet ellenére a vállalatok valamennyi földrészről képviselik magukat a K 2010-en.

A rendelkezésre álló 19 vásárcsarnok mindegyikét jóval előre lefoglalták (a jelentkezési határidő mintegy másfél évvel a szakvásár megnyitása előtt lejárt!), és egyetlen rangos vállalat sem hiányzik a kiállítók felsorolásából. Az idei, sorrendben a 18. K szakvásáron több mint 3000 kiállító vesz részt, ismét 160 ezer négyzetmétert meghaladó nettó kiállítási területen, és a rendezők reményei szerint 200 ezer körül alakul majd a látogatók száma. Magyarországot rekordszámú kiállító, az egyéni és a közös standokon összesen 16 cég képviseli majd.

Az új fejlesztési eredmények sokaságának még jobb kereshetősége érdekében egy új internetes eszközt vezetnek be a vásárszervezők, amely közvetlen elérést biztosít a kínálat valamennyi eleméhez – ez lesz az Innovation Compass. A www.k-online.de honlapon elérhető keresővel minden érdeklődő egyéni szempontok szerint készülhet a K 2010 vásárlátogatásra, és így a Düsseldorfban rendelkezésre álló időt optimálisan ki tudja használni. A szakvásár előtt mintegy hat héttel lesz elérhető a világhálón az Innovation Compass keresőmátrix, amellyel a szakemberek számukra fontos innovációkra lelhetnek a kínálatban. A Visions in Polymers címmel szervezett különbemutató a jövő fontos kérdéseivel foglalkozik.

A valamennyi vásárnapon rendezett vitafórumok keretében rangos tudósok és gyakorlati szakemberek többek között olyan témákat vetnek fel, hogy miként festenek mindennapjaink 20 év múlva, mivel tudnak a műanyagok hozzájárulni fontos kérdések megoldásához, és hogy két évtized alatt milyen, ma még utópisztikus alkalmazási lehetőségeket hódítanak meg a műanyagok. Az élet legkülönbözőbb területeiről kiragadott példákkal mutatják be a szakemberek, hogy milyen fejlődési irányzatok körvonalazódnak, és hogy milyen innovációra készülnek a gyártók. Ezzel kapcsolatban kiemelt szerephez jut az energiahatékonyság és az erőforrások kíméletes felhasználása.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[45088] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés