hirdetés
hirdetés

Információtechnológia

Országos roadshow-n mutatták be a Solid Edge ST9 újdonságait

A szinkrontechnológia, a felhőbe mentett munkafolyamat lehetősége és a beépített adatkezelési rendszer segíti a tervezést a Solid Edge legújabb verziójában. Az ST9 június 20-án jelent meg angol nyelven, és nyár vége felé lesz elérhető magyarul.

hirdetés

A Siemens Solid Edge szoftver legújabb változatának (Solid Edge ST9) előnyeit mutatták be a graphIT Kft. szakemberei június 13-án. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott szakmai nap egyike volt a 20 éves szoftver legfrissebb változatának népszerűsítéséért szervezett öt helyszínes roadshow-nak.  

Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezetője
Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezetője

Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezetője szerint – aki a Solid Edge létrejötte óta foglalkozik a CAD-szoftver forgalmazásával – össze sem hasonlítható az, amit 20 évvel ezelőtt tudott, és amit ma tud a tervezőprogram, bár a cél már akkor is egy gyors, egyszerűen kezelhető és könnyen tanulható alkalmazás megalkotása volt. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Siemens PLM csoportjában tartozó Solid Edge-ből 2010-ben már több mint 1000 licencet adott el a graphIT Kft. az ipar területén működő hazai cégeknek. 

Az ST9 szoftver legvonzóbb újdonságai a szinkrontechnológia, a felhő alapú szolgáltatások elérése és a beépített adatkezelési rendszer, amelyek mind az egyszerűséget, a gyorsaságot és a rugalmas alkalmazást szolgálják. 

Felhőtechnológia és adatkezelés

Az új felhőalapú számítástechnikai képességek gyorsabb és rugalmasabb felhasználási beállításokat valamint továbbfejlesztett felhasználói hozzáférést kínálnak, és lehetővé teszik az egymástól távol levő tervezői csoportok közötti együttműködést. A licencek és a felhasználói beállítások (preferenciák) a felhőn tárolhatók, így a felhasználók bárhol és bármikor hozzáférhetnek saját egyéni környezetükhöz. A Solid Edge ST9 azzal, hogy felhőképes eszközökkel valósítja meg a mentési adatok biztonságos tárolását (vaulting), kibővíti az adattárolási lehetőségek körét is, így a felhasználók a tervezési adatokat ellenőrzött módon menthetik el és oszthatják meg külső szállítókkal és ügyfelekkel. Ehhez olyan népszerű felhőszolgáltatókat lehet használni, mint például a Dropbox, a OneDrive szoftver, a Google Drive online tárolási szolgáltatás és a Box. Míg ez a módszer a felhasználók hatékony online munkavégzését segíti, mindig lehetőség van helyileg, azaz offline módon is dolgozni.

A szoftver újdonságait prezentálják a graphIT Kft. munkatársai
A szoftver újdonságait prezentálják a graphIT Kft. munkatársai

Az új beépített adatkezelési képességeknek köszönhetően a felhasználók ellenőrizhetik a CAD adatok folyamatosan növekvő mennyiségét, azonnali keresést indíthatnak állományokra és jellemzőkre, és hatáselemzést is végezhetnek. Az új tervezési menedzser segédprogram révén gyors és egyszerű a módosítások és változatok kezelése, jelentős mértékben javul az adatok szervezettsége és konzisztenciája, és gyorsabban végezhetők el a mindennapi adatkezelési feladatok.

Egyszerű adatmigráció

Az új migrációs (áthelyezési) eszközök a meglevő eszközkészletre építve valósítják meg a CAD adatok importálását. Például a SolidWorks szoftver modellek és rajzok közötti asszociativitás most áthelyezhető a Solid Edge környezetbe. A Solid Edge ST9 továbbá könnyű hozzáférést biztosít a Siemens újonnan bejelentett Catchbook szoftverével készített kétdimenziós tervekhez is, így a vázlatokból gyorsan előállíthatók a háromdimenziós modellek és a professzionális műszaki rajzok is.

A legújabb verzió, az ST9, amely alkatrész- és szerelésmodellezési eszközöket kombinál felhő alapú szolgáltatásokkal, június 20-án jelent meg angol nyelven, és nyár vége felé lesz elérhető magyarul.

További információk a Solid Edge szoftverről a graphIT Kft. weboldalán találhatók.

GyártásTrend
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés