hirdetés
hirdetés

Autonóm közlekedés

Önvezető csomagszállító autókat tesztelnek élesben

A UPS és az önvezető technológiák gyártására specializálódott Waymo bejelentették, hogy autonóm módon működő csomagszállításra alkalmas járművet tesztelnek az arizóniai Phoenix területén. Az elkövetkezendő hetekben induló együttműködés során a Waymo Chrysler Pacifica furgonjai fognak csomagokat szállítani a helyi UPS Store üzletek és a UPS szortírozó létesítménye között.

hirdetés

A UPS és a Waymo azt tesztelik, hogy az önvezető autók mennyiben javíthatják az ügyfelek kiszolgálását és a kiszállító hálózat hatékonyságát, miközben a hosszú távú együttműködés lehetőségeit is kidolgozzák. Az arizónai bevezető-projekt során az autonóm módon működő járművet a Waymo képzett sofőrje felügyeli majd. “A közös projektünk során azt vizsgáljuk, hogy miként segíthetik a hálózatunk működését az automatizálás és az önvezető technológiák" – mondta el Scott Price, a UPS stratégiai igazgatója. "A csomagok gyakoribb és gyorsabb eljuttatása a válogató létesítményekbe és az, hogy a csomagfeladás később is lehetségessé válik, óriási értéket jelenthet az ügyfeleink számára. Az áruk gyakoribb mozgása mindemellett értékes raktárhelyet is felszabadít a UPS Store üzletek kiskereskedelmi ügyfelei számára" – tette hozzá.

A Waymo teljesen önvezető Chrysler Pacifica Hybrid furgonja
A Waymo teljesen önvezető Chrysler Pacifica Hybrid furgonja

A UPS olyan technológiákba invesztál, melyek az integrált, okos globális logisztikai hálózatát támogatják. Az elmúlt évtized során a cég a fejlett adatelemzés, a mesterséges intelligencia, az autonóm dróntechnológiák, a robotika és a telephelyi működés automatizációja terén tett komoly lépéseket. A Waymo önvezető technológiák gyártására specializálódott technológiai vállalat, aminek küldetése az országutak biztonságának növelése. A Waymo járművei eddig mintegy 35 millió kilómétert tettek meg közúton, és több mint 16 milliárd kilométer szimulációk során, és a cég az egyetlen önvezető járműgyártó, mely applikáción megrendelhető személyszállítási szolgáltatást is nyújt.

(forrás: UPS/Gyártástrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés