hirdetés
hirdetés

Önvezető autózás területén működik együtt a BME és a Bosch

Az önvezető autózáshoz kapcsolódó közös kutatás-fejlesztést valósít meg a Robert Bosch Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. 

hirdetés

Önvezető autózáshoz kapcsolódó – klasszikus és mesterséges intelligencia alapú – szenzorok és komponensek validációja és verifikációja történik majd meg a projekt során, a ZalaZONE tesztpálya bevonásával. Az NKFI Alapból támogatott projektben a Robert Bosch Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös kutatás-fejlesztést valósít meg. A konzorciumvezető a Budapesti Fejlesztési Központ, amely Németország után a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszíne.

A konzorciumi partner a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyarország egyik vezető kutatóegyeteme, jelentős nemzetközi oktatási, szakmai-tudományos ranggal rendelkezik. A konzorcium a pályázati projekt megvalósításával szeretné meglévő teszt-automatizációs környezetét fejleszteni, illetve a rendszerszintű- és autós teszteléseket a Validáció és Verifikáció során hatékonyabbá tenni. A közös kutatás-fejlesztési projekt célja a harmadik generációs front kamerák és az ötödik generációs radarok verifikációs és validációs koncepciójának továbbfejlesztése, beleértve a tartóssági-, stabilitási- és robosztusság méréseket.

A projekt része az ISTQB-re épülő Keyword alapú rendszerek és alkalmazott Hardware-in-the-Loop szimulációs stratégiára fejlesztett tesztkörnyezetet bővítése. A folyamat során a vezetéstámogató rendszerek tesztelését fejlesztik tovább. A projekt elszámolható összköltsége több mint 1,6 milliárd forint, várható befejezése 2023 április 30. Az ilyen típusú ilyen impact – pozitív társadalmi hatást előtérbe helyező – befektetések, együttműködések fontos szereplői a gazdaságnak, így ennek a kutatás-fejlesztésnek is fontos társadalmi és gazdasági hatása is van, erősíti Magyarország autóiparban elfoglalt meghatározó szerepét.

 

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés