hirdetés
hirdetés

Vállalatirányítás

Okosítsa fel üzemét elektronikus polccímkerendszerrel!

Az egyedi azonosítást lehetővé tévő, elektronikus polccímkemegoldások előnyeit az ipari felhasználók is könnyen kiaknázhatják, komoly pénzügyi ráfordítást igénylő IoT-alapú beruházások nélkül.

hirdetés

A legújabb ipari forradalom küszöbén az információs és kommunikációs technológiák alkalmazása elengedhetetlen a gyárakban és üzemekben a versenyképesség fenntartásához. Tény, hogy ezek a rendszerek rendkívül sok adatot és információt szolgáltatnak, ezeket azonban feldolgozni és elemezni is szükséges, fejlesztésük és üzemeltetésük is sokba kerül.

Éppen ezért a Laurel olyan megoldásokat kínál gyártócégek számára, amelyekkel hatékonyabbá tehetik az információáramlást, valamint elősegíthetik az automatizálást. Az elektronikus polccímkék használatával percek alatt átállítható a gyártósoron vagy raktárban használt kijelzők tartalma, megkönnyítve a gyárak belső logisztikájában, termelési folyamataiban – az alapanyagtól a késztermék-raktározásáig – az azonosítást.

Az elektronikus polccímkék nagy felbontású, energiát csak a változáshoz igénylő e-ink-alapú kijelzők, amelyeken – a vezeték nélküli kommunikáció révén – automatikusan frissíthetők a feliratok és egyéb jelzések a gyártósorokon és a raktárakban. A több méretben is elérhető címkék amellett, hogy természetesen sok papír- és nyomtatási költséget takarítanak meg, gyakorlatilag megszüntetik a gyárak raktári-logisztikai jelöléseinek gondját és a kézi munkából fakadó hibalehetőségeket.

Automatikusan frissíthetők a feliratok és egyéb jelzések a gyártósorokon és a raktárakban (forrás: Laurel)
Automatikusan frissíthetők a feliratok és egyéb jelzések a gyártósorokon és a raktárakban (forrás: Laurel)

Jól példázzák az elektronikus polccímkék sokszínű felhasználási lehetőségeit az eddigi bevezetések is. Az egyik vezető dél-koreai elektronikai gyártó a Laurel elektronikus polccímkerendszerével valósítja meg raktári kihelyezéseit, valamint az aktuális készletinformációkat is ez szolgáltatja számára. A nagyfrekvenciás és a száloptikai technológiában alkalmazott összeköttetések vezető gyártója az egyedi igényei alapján fejlesztett gyártási folyamattámogatási rendszere mellé 1300 polccímkét állított hadrendbe. A korábbi, papíralapú folyamatokat felváltó megoldás felgyorsítja a termelést a gyártósorokon. A világ egyik legnagyobb, multinacionális technológia- és szolgáltatásprofilú vállalatánál 400 elektronikus címke dolgozik az egyik üzem gyártósora és raktára közötti ideiglenes raktárban, amely közvetlen összeköttetésben áll a vállalatirányítási rendszerrel is. A nagy teljesítményű dízelmotorok és hajtóművek olajának hűtésére szolgáló hűtők és kipufogógáz-visszahűtők gyártásával foglalkozó hazai vállalat pedig alkatrészcímkézésre használja a Laurel megoldását a termelés során az átállási idő felgyorsítása, ezzel párhuzamosan pedig a hibalehetőségeket lecsökkentése érdekében.

Az elektronikus polccímkemegoldások összehangolt és hibamentes működéséhez is gondosan tervezett, szakértők által beüzemelt rendszerre van szükség, de ezek költsége nagyságrenddel alacsonyabb bármely IoT-megoldásénál. (x)

További információ: Ungvári Norbert kereskedelmi tanácsadó
tel.: 36 30 727 1925, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(forrás: Laurel)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés