hirdetés
hirdetés

Okos logisztika vezető nélküli szállítórendszerrel

Hat új vezető nélküli szállítójármű (AGV) állt üzembe a motorgyártás területén, hazánk legnagyobb autógyárában.

hirdetés

Az Audi Hungaria folyamatosan törekszik a digitális megoldások bevezetésére a gyártás és a logisztikai területen egyaránt. Ennek legújabb példája a Jungheinrich vállalattal történő együttműködés, melynek keretében hat vezető nélküli szállítójármű helyeztek üzembe a 2.0 literes négyhengeres Otto-motorgyártás területén. Az FTF-ek különféle motoralkatrészeket szállítanak a logisztikai területről egyenesen a gyártósorra. A több mint ezer méter hosszú útjuk során 57 állomáson állnak meg automatikusan, ami különösen hatékony és megbízható anyagszállítást tesz lehetővé.

A logisztikai folyamatok automatizálásának legújabb lépése hat vezető nélküli, modern navigációs technológiával és biztonsági elemekkel felszerelt vezető nélküli szállítórendszeren alapszik. A szállítórendszerek a több mint 1000 méter hosszú útvonalukon 57 megállót érintenek a csarnok különböző területein, melyek közül 50 közvetlenül a gyártósor mellett helyezkedik el. Az AGV-k egy út alkalmával akár 5000 kilogramm tömegű alkatrészt is tudnak szállítani a négyhengeres benzinmotorok gyártásához. A visszafelé vezető úton a csomagolóanyagokat szállítják vissza a logisztikai területre. A szállítórendszerek lézeres navigációval tájékozódnak, melynek támogatására lézersugarakat visszaverő felületeket helyeztek el az AGV-k útvonala mentén található tárgyakon, például polcokon, falakon, oszlopokon. A lézeres navigáció lehetővé teszi a vezető nélküli rendszerek milliméter pontosságú pozícionálását az előre meghatározott állomásokon.

Az Audi Hungaria évek óta ösztönzi a digitális megoldások bevezetését a gyártóterületek mellett a logisztikai folyamataiban is. A motorgyártás különböző területein a vállalat összesen 60 vezető nélküli szállítójárművet használ, például a gyártószalag nélküli elektromos hajtások gyártása során, ahol a vezető nélküli szállítórendszerek önállóan szállítják az elektromos meghajtások alkatrészeit az egyes munkaállomásokra.

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés