hirdetés
hirdetés

Megmunkálás

Nyolchengeres mester

Gyakran előforduló feladat stancolt, alakításos, lézervágott vagy akár abrazívos vízsugárral vágott termékek sorjázása és a vágási élek egyenletes lekerekítése. Ilyenkor az érzékeny felületű (például fóliázott, horganyzott) termékek vágási éleinek egyenletes lekerekítését úgy kell elvégezni, hogy a felületet csak minimális hatás érheti, a felület védelmi funkciója nem sérülhet.

hirdetés

A bevezetőben vázolt feladatokra a holland Timesavers Grindingmaster Rotary Brush gépe jelentheti a megoldást, amelynek működési elve a nyolc speciális lamellás henger több tengelyen, több irányba történő forgatásával valósul meg. Kivételesen nagy abrazív felületének és csiszolási úthosszának köszönhetően nagy hatékonysággal, de a felületet kímélve tudja a vágási éleket lekerekíteni. A különböző gépkialakításoknak köszönhetően egy munkamenetben is pillanatok alatt elvégezhetjük a termék sorjázását, éllekerekítését a szálcsiszolással vagy finisheléssel együtt. 

Kis termék, érzékeny felület

Bár a kivágástechnológiai gyártók egyre tökéletesítik a gépeiket a sorjamentes vágás érdekében, kis, helyi sorják és éles vágási élek mindig keletkeznek. Ez veszélyt jelenthet a termékek használóinak, sérülékenyebbé teheti a festést az éleken, vagy akár biztonsági előírásokba is ütközhet.

Összetett forgatási mechanizmus a nyolc hengernél
Összetett forgatási mechanizmus a nyolc hengernél

A Grindingmaster Rotary Brush gép nagy tapadású vákuumos szállítószalagjának köszönhetően különlegesen kis termékek abrazív megmunkálását is lehetővé teszi. Lamellás hengereivel akár egy 10 forintos érme méretű terméket is megcsiszolhatunk. Széles csiszolószalagos állomásaival pedig 100 mm a legkisebb csiszolható termékhossz. A gép szállítószalagja 1350 mm széles, az asztal nyitási magassága pedig 100 mm, tehát nagyméretű és akár magas alakításokat tartalmazó termékeket is kényelmesen és gyorsan dolgozhatunk fel vele. A nyolc lamellás henger bolygóműve a központi tengelyen történő forgatás mellett minden hengert a saját tengelye körül is forgatja, hengerenként váltakozó forgatási iránnyal.

A lamellás hengerek kialakításának köszönhetően a termék felületéből minimális anyagmennyiséget szed le, így érzékeny felületű termékeknél is kiválóan alkalmazható. A fóliázott termékeknél a munkaállomás csak a vágási éleket kerekíti le, a fólia a terméken marad. Horganyzott és egyéb bevonatos anyagoknál a kívánt éllekerekítés után is csak minimális anyagfogyás mérhető, így a bevonat védelmi funkciója nem sérül. Sorjás kivágás esetén az első csiszolószalagos állomás végzi el a durva sorjázást, ezután a Rotary Brush állomáson a legkisebb kivágások éleit is egyenletesen lekerekíthetjük. A Grindingmaster Rotary Brush gép három kialakításban készül, így pontosan illeszthető a kívánt feladathoz.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés