hirdetés
hirdetés

Karrier

Nyílt napokon népszerűsítik a duális szakképzést

Üzem- és iskolalátogatásokkal népszerűsítik a duális szakképzési lehetőségeket a tanrend keretében együttműködő hazai cégek és az oktatási intézmények.

hirdetés

A Kecskeméti Főiskola GAMF Karának szervezésében a főiskola nyílt napján számos leendő mérnökhallgató, valamint az új képzést támogató partnercégek is képviseltették magukat. Az általános tájékoztatók, céges bemutatók mellett labor-, valamint műhelylátogatási lehetőségekkel készült a Kecskeméti Főiskola a Gépipari és Automatizálási Kar nyílt napjára. A leendő hallgatók a szakfelelősökkel és a cégek képviselőivel is személyesen beszélgethettek az induló szakokról. Az év elei rendezvényen az Eckerle Magyarország kiállítóként vett részt a GAMF Aulában, ahol a gyártástechnológiai vállalat tevékenységének és a duális képzés lehetőségeinek ismertetéseként – egy másodéves hallgató részvételével - személyes konzultációkat tartott.

Több információt kívántak átadni a duális képzésről (forrás: Eckerle)
Több információt kívántak átadni a duális képzésről (forrás: Eckerle)

 „Standunknál lehetőséget biztosítottunk az érdeklődő diákoknak, hogy tájékozódhassanak a duális képzési forma nyújtotta előnyökről, a tanrend éves alakulásáról, a kapcsolódó feladatokról, valamint a jelenleg is aktív hallgatói tapasztalatokról.” – mondta el Hubina Péter, az Eckerle cégcsoport kiskőrösi vezetője. A cégvezető megemlítette, hogy a tapasztalatok alapján kevés információ áll a hallgatók rendelkezésére az új képzéssel, és a képzési helyekkel kapcsolatban. Ezt a GAMF Nyílt napot megelőző kiskőrösi üzemlátogatás alkalmával is tapasztalták a szervezők.

 Az egész napos rendezvényen a szakmában elhelyezkedni kívánó hallgatók megismerkedhettek a gyártástechnológiai munkaeszközök működésével, a jelenleg épülő gyártósori- és célgépekkel, az egyes projektek megvalósítási folyamataival, valamint a cég jelenlegi nyitott pozícióival. A leendő hallgatók kérdezhettek a már aktív gyakorlati idejüket az Eckerlénél töltő diáktársaktól, akik a duális képzés egyértelmű előnyeként a kiemelt gyakorlati tudást, a 3,5 évnyi szakmai tapasztalatot és a versenyképes munkabért említették, amit a dinamikusan fejlődő cég szakmai gyakorlatuk mellé biztosít.

(forrás: Eckerle/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés