hirdetés
hirdetés

Szállítás

Nézze meg a teherszállító drón első repülését!

A Bell repülőgépgyártó által épített Autonóm Pod Transport 70 (APT 70) – ahogy a nevében is szerepel – 70 font súlyú, körülbelül 32 kilós terhet képes egyetlen töltéssel önállóan a célba juttatni 100 mérföld, vagyis 161 kilométeres sebességgel óránként, maximum 18 mérföld (29 km) távolságra.

hirdetés

A Bell repülőgépgyártó videóra rögzítette, ahogy az APT 70-es önvezető drón első szállítmányával elrepül. A szállításra és katasztrófa sújtotta területek ellátására épített APT 70, egyetlen töltéssel akár 30 km-t is repülhet. A videó bemutatja a teherszállító drón képességeit és azt, hogy miként lehetne azokat hatékonyan felhasználni a jövőbeli szállítórendszerek tagjaként.

Az Autonóm Pod Transport 70 – vagy röviden APT 70 – 180 centiméter magas, a vertikális fel- és leszállásra (VTOL) képes repülőgép 18 mérföld távolságot érhet el egyetlen töltéssel és 100 mph (161 km/h) sebességel  képes repülni.

A szokásosnál nagyobb quadcopteren közepén helyezkedik el a rakománytér. A repülőgép megközelítőleg kétszeres sebességet érhet el a hasonlóan megtervezett többrotorú alternatívákkal szemben, és alkalmas kifejezetten gyors telepítésre, az akkumulátor gyors cseréjére és újratöltésére.

A tesztrepülésre 2019 augusztusában a Bell bázisán, a texasi Fort Worth-ben került sor

"Az APT-t úgy tervezték, hogy képes legyen különféle küldetésekre a csomagkézbesítéstől a kritikus orvosi eszközök szállításán át a katasztrófa-elhárításig" – mondta Bell Drennan, a Bell vezérigazgatója. A vállalat együttműködik a Yamato-val is, Japán egyik legnagyobb házhozszállító cégével, egyértelműen azzal a céllal, hogy integrálják a vállalat csomagkezelő rendszerébe az APT 70 szállítmányozási drónt.

Trapp Henci
a szerző cikkei

(forrás: Bell Flight)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés