hirdetés
hirdetés

Német multi segíti a magyar beszállítókat

A Siemens a beszállítók számára is garancia a folyamatos fejlődésre

A Siemens Erőműtechnika Kft. árbevételének 80 százalékát gyártási tevékenysége adja. Európa egyik legnagyobb kapacitású turbinalapát gyáraként gázlapátokat, valamint gőz-, és ipari kompresszorlapátokat állít elő a csapágyház- és részegységgyártás mellett. A vállalat beszállítói kapcsolatairól Barczi Brigittát, az Anyaggazdálkodás osztály vezetőjét kérdeztük.

hirdetés

A gyártás mellett mivel foglalkoznak még?

A társaság csaknem 50 főt foglalkoztató mérnökirodájának magasan képzett szakemberei a Siemens nemzetközi hálózatába integráltan dolgoznak. Emellett a Siemens Erőműtechnika Kft. mérnökszolgáltatási központja külföldön is elismert hazai mérnököket és technikusokat közvetít a világ öt kontinensére. Ezen szakemberek speciális projektekben vesznek részt az ipari és szélturbinák, az irányítástechnika és a villamosság szakterületén, illetve a helyszíni szerelésben és üzembe helyezésben.

Milyen beszállítói háttérre támaszkodnak?

Külföldön is elismerik a magyar szaktudást
Külföldön is elismerik a magyar szaktudást
Az évek során kiépítettünk egy megbízható partnerekből álló, nagyszerűen működő beszállítói kört. A számos jó példa közül kiemelném azt a fluid (kenőanyag) menedzsmentet végző beszállítót, aki kulcsszerepet játszott egy vákuumos technológiával működő, emulzióval, olajjal, fémporral szennyezett víz tisztítását szolgáló – és jelentős vízmegtakarítást lehetővé tévő – bepárló berendezés telepítésében. Tekintettel társaságunk környezettudatos elkötelezettségére, az ehhez hasonló kezdeményezésekre komoly súlyt fektetünk; ezeknek köszönhetően 2009-ben elnyertük a Siemens környezetvédelmi díját.

Mit profitálhat egy beszállító a Siemensszel való együttműködésből?

A Siemens-konszern több mint 160 éve stabilan fennálló multinacionális vállalat. Megbízható partnerként kiszámíthatóan, határidőre teljesíti fizetési kötelezettségeit, és hosszú távú, kölcsönösen előnyös üzleti kapcsolatokban gondolkozik. Úgy vélem, egy beszállítónak ez a stabilitás sokat jelent. Emellett partnereink lehetőséget kaphatnak a globális piacra való betörésre is, élhetnek a multinacionális nagyvállalat nemzetközi hálózatának előnyeivel. Társaságunk partnerei is megerősítik, hogy folyamatos fejlődésünk a velünk kapcsolatban lévő cégeket is állandó megújulásra, előrehaladásra készteti. A partnerség iránt érdeklődők a Siemens weboldalán regisztrálva csatlakozhatnak potenciális beszállítóinkhoz.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Német multi segíti a magyar beszállítókat
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés