hirdetés
hirdetés

Metav digital 2021

Nem újratöltötték, hanem törölték a Metav vásárt

Csütörtökön jelentették be, hogy a fémmegmunkálás jövő márciusra eltolt Metav szakvásárát csak az online térben rendezik meg, valós vásár 2022-ben lesz legközelebb.

hirdetés

Idén márciusban lett volna esedékes a Metav fémmegmunkálási szakvásár 40 éves jubileumi kiadása a düsseldorfi vásárvárosban, ezt azonban a koronavírus-járvány tavaszi első hulláma miatt 2021 márciusára halasztották a szervezők Metav reloaded elnevezéssel. Erre az újratöltésre szándékozott felhívni a rendező Német Szerszámgépgyártók Szövetsége (VDW) újfent a figyelmet egy december 10-ére meghirdetett nemzetközi online sajtóeseményen. Amint azonban azok után már sejteni lehetett, hogy a Düsseldorfi Vásárvállalat néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy a továbbra is fennálló pandémiás bizonytalanságok miatt törli az összes saját szervezésű eseményét 2021. áprilisig, a VDW is kényszerhelyzetbe került, és Wilfried Schäfer, a szövetség igazgatója bevezetőjében arról volt kénytelen tájékoztatni a hallgatókat, hogy személyes részvétellel a Metavot sem tudják megtartani márciusban. Helyette Metav digital elnevezéssel egy tisztán digitális rendezvényt szerveznek 2021. március 23. és 26. között. Ahogy a szakember elmondta, a nehéz idők kreativitásra sarkallnak, a vásárszervezőnek egy teljesen újszerű online vásárelv alapjait kellett letennie.

 

Az eredetileg betervezett helyett csak 2022-ben lehet majd személyes jelenléttel Metav szakvásárt tartani (forrás: VDW)
Az eredetileg betervezett helyett csak 2022-ben lehet majd személyes jelenléttel Metav szakvásárt tartani (forrás: VDW)

A Metav digital szlogenjeként a „háromszorosan egyszerű networking” kifejezés szolgál, ami arra utal, hogy a digitális vásárelv három kapcsolatépítési pillérre épül. Az első a virtuális kiállítás, ahol a kiállítók különféle méretű és kialakítású digitális háromdimenziós standjaikat digitális tartalmakkal, így például letölthető dokumentumokkal, valamint animációkkal és 3D-s modellekkel kísért termékbemutatókkal tölthetik meg.

A háromfokozatú elv következő oszlopa az úgynevezett intelligens partnerkeresés, a kiállítók és a látogatók érdeklődési azonosság alapján történő összepárosítása. Webes eszközök segítik többek között a kapcsolatfelvételt, a névjegycserét és a tárgyalási időpontok egyeztetését.

A harmadik elemet a már június óta havi gyakorisággal a gyakorlatban is folyókhoz hasonló webes előadások adják. A hallgatóságok online módon, de élőben és az egész világon megszólíthatják az előadók húsz percben, multimédiás szemléltetéssel mutathatják be termékújdonságaikat és azok alkalmazási példáit.

A VDW már kitűzte a következő valós Metav szakvásár időpontját a megszokott kétéves ciklust tartva 2022. március 8. és 12. közöttre. Ahogy azonban Wilfried Schäfer megjegyezte, a most a járványhelyzet kényszerében kialakított virtuális formáknak továbbra is megmarad a létjogosultságuk, azok a piaci igényeknek megfelelően a jövőben az élő vásárok kiegészítői maradnak. Ezt a hibrid elvet már a 2022-es Metavon is követni fogják.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés