hirdetés
hirdetés

Közlekedés

Nem okozott nagy meglepetést a Hyperloop-verseny

A széles körben nagy esélyesnek tartott csapat kapszulája 476 kilométer per órás végsebességet ért el a megmérettetésen. Magyarország két legtávolabbi pontja 525 kilométerre helyezkedik el egymástól.

hirdetés

A várakozásoknak megfelelően a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) WARR Hyperloop nevű csapata nyerte meg az idén harmadszorra megrendezett, éves nemzetközi SpaceX Hyperloop Pod Competition versenyt. A diadalra 2018. július 22-én került sor. A Los Angeles-i tornán a WARR kapszulája idén 467 kilométer per órás végsebességet ért el, ami csaknem 50 százalékos javulás a 2017-es értékhez képest.


A jármű megépítése a Panasonic közreműködése nélkül lehetetlen lett volna. Miután a cég Solution Competence Division nevű részlegének igazgatója, Alexander Schultz-Storz gratulált a csapatnak, elmondta, milyen örömteli látni, mekkora lendületet adhat a technológia fejlődésének a tudományos és ipari intézmények együttműködése. Martin Riedel, a WARR csapat műszaki vezetője szerint az új győzelem maga a megvalósult (és szép) álom, amely – úgy a kapszulák megtervezése, mint a megépítése esetében -- az egyetem és az iparági partnerek közös erőfeszítéseinek eredménye.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[226172] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés