hirdetés
hirdetés

Tanulmány

Nem mehet a biztonság rovására a felpörgetett digitalizáció

A pandémia idején háttérbe szorult a kiberbiztonság – figyelmeztettek a Világgazdasági Fórum (WEF) résztvevői. 

hirdetés

A hagyományok szerint Davosban megrendezett, ezúttal online formában, rendezvény egyik központi témája volt a kibertámadások üzleti kockázatának enyhítése és kivédése. Miközben a járványügyi kihívások soha nem látott mértékben gyorsították fel a digitalizációt, az adataink és üzleti folyamataink védelmére eső figyelem nem tudott hasonló mértékben nőni. Ráadásul a pandémia előtt is már számos területen mutatkozott elmaradás akár szabályozói, akár gyakorlati feladatok szintjén.

A távmunka, a feszített ütemű felhősítés, az infrastruktúra kiterjesztésével megkötött kompromisszumok önmagukban is veszélyeket hordoznak. A helyzetet nehezítik a válság miatti költségcsökkentési elvárások, az informatikai változásmenedzsment és kiberbiztonsági szakértők hiánya, valamint az emberi mulasztásokra hajlamosító kiélezett életkörülmények.

Melyek a COVID-19 járvány időszakának tanulságai, milyen veszélyek éleződtek ki, és mik a legfontosabb teendők a kockázatok csökkentésére szervezeti és szervezetközi megközelítésben? Erről szól a fórumon is tárgyalt javaslatcsomag, melynek összeállításában a KPMG kiberbiztonsági szakértői is részt vettek. Ha érdekli, hogyan növelheti vállalata kibernetikus ellenállóképességét, olvassa el a tanulmányt!

(forrás: KPMG/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés