hirdetés
hirdetés

CAD

Nem marad megoldatlan probléma

A Creo 2.0 a PTC gépészeti stratégiájának új állomása

Az új verzióban bemutatkozik egy-egy új alkalmazás a moduláris termékek tervezéséhez, a koncepcionális tervezéshez és nagyot fejlődik a felhasználói produktivitás a teljes Creo termékcsaládban.

hirdetés

A PTC április 9-én bejelentette új generációs termékfejlesztő rendszere, a Creo legújabb, 2.0 változatát. A szoftvercsalád 2011 júniusában indult hódító útjára paradigmaváltó koncepciójával. A Creo önálló, feladatorientált, megfelelően méretezett, együttműködő alkalmazások együttese. A szoftver lehetővé teszi, hogy több szereplő kapcsolódjon be a termékfejlesztési folyamatokba. A Creo 2.0 tökéletes kifejezése a PTC stratégiájának, amellyel a hagyományos CAD szoftverek körén kívül eső, máig megoldatlanul maradt műszaki problémák orvosolhatók – mondta Michael Campbell, a PTC MCAD szegmensének igazgatója.

A Creo 2.0 újragondolja a termékfejlesztés valódi folyamatait, erősítve az együttműködést és javítva az adatok újrahasználhatóságát a különböző felhasználói szerepkörök között, bármilyen tervezési módszerről is legyen szó. A Creo 2.0-ban mutatkozik be a darabjegyzék-vezérelt, moduláris termékfejlesztés vízióját megvalósító első Creo alkalmazás.

Moduláris termékfejlesztés

Az új Creo Options Modeler a Creo család tízedik önálló alkalmazásaként jelenik meg. Az új szerepkör specifikus alkalmazás, és azok számára készült, akik a tervezési ciklus elején különböző termékkonfigurációkat alakítanak ki és ellenőrzik azokat. A Creo Options Modeler könnyen használható, nagy teljesítményű funkciókat kínál 3D-s összeállítások pontos, naprakész tervezéséhez függetlenül a termékek méretétől és komplexitásától.

A Creo a teljes termékfejlesztési folyamaton átível a koncepciótól a végtermékig
A Creo a teljes termékfejlesztési folyamaton átível
A Creo Parametrickel együtt használva a szoftver lehetővé teszi a tervezői csapatok számára a pontos tömegadatok, a tömegközéppont elemzését, valamint az esetleges ütközések vizsgálatát és orvoslását a moduláris termékek bármelyik variációjában.

A Creo Options Modeler a PTC AnyBOM Assembly technológiai elképzelésnek megvalósulása, amelynek segítségével a moduláris termékstruktúrák könnyedén újrahasznosíthatók. A Creo Options Modelert a Windchill PLM rendszerrel együtt alkalmazva a gyártók könnyedén generálhatnak egyedi változatokat a PLM rendszerben létrehozott, a termék összes létező konfigurációját lefedő darabjegyzékekből. Az új alkalmazás csökkenti a hibázásokat lehetőségét a meglévő 3D-s modellek innovatív felhasználói felületen történő egyszerűbb újrahasznosításával.

Koncepcionális tervezés újragondolása

Sok cégnél 2D-s koncepciótervek kidolgozásával kezdik a fejlesztést, a különböző termékvariációk feltérképezésével, mielőtt 3D-ben részletesen kidolgoznák a kiválasztott változatot. A Creo 2.0 segítségével a lehető legtöbb hozható ki a fejlesztés korai fázisában. A Creo Parametric, Creo Direct, a díjmentes Creo Sketch (amely már Mac OS X-en is elérhető) és a Creo Layout eszköztárral maximalizálható a koncepcionális tervezés hatékonysága a fejlesztés első szakaszaiban.

Mivel a Creo alkalmazások közös adatmodellre épülnek, a 2D-s geometriák és a tervezési adatok könnyedén megoszthatók a csapatok tagjai között, és újrahasználhatók a fejlesztés későbbi fázisaiban felgyorsítva az átmenetet a részletes tervezésbe. A Creo Layouttal egyszerűen készíthetők 2D-s előtervek komplex összeállításokhoz. A szoftvert könnyen használható és modern 2D-s szerkesztőeszközökkel látták el, és lehetőség van más CAD szoftverekből importált 2D-s rajzok felhasználására és szerkesztésére is.

A Creo Layouttal a 3D-s modellek hatékonyan vezérlésére alkalmas előtervek készíthetők
A Creo Layouttal a 3D-s modellek hatékonyan vezérlésére alkalmas előtervek készíthetők

A rajzi elemek az összeállítások szerkezetének megfelelően csoportosíthatók. A rajzok vezérlőméretekkel, megjegyzésekkel és táblázatokkal láthatók el. A 3D-s alkatrész- és összeállítás-modellek közvetlenül hivatkozhatnak a 2D-s rajzokra. A 2D-ben történt változásokkal módosítható a rá hivatkozó 3D-s modell. Ezzel a módszerrel a kulcs- és a kapcsolódó méretek a 2D-ben kézben tarthatók.

További hatékonyságnövelő fejlesztések

A Creo 2.0 szoftvercsaládban több mint 490 fejlesztés jelent meg. A Creo Parametric főbb újdonságait a következőkben foglaljuk össze.

Szabad formájú felületek A valamennyi csomag részét képező továbbfejlesztett freestyle funkciókkal a tervezők egyszerűen és gyorsan készíthetnek komplex felületeket, miközben teljes mértékben kontrollálhatják a kis részleteket és modell egészét egyaránt. Az így létrehozott modellek a piac számos más formatervező eszközével ellentétben pontos, azonnal megmunkálható felületekből állnak.

Keresztmetszetek A tervezők teljes betekintést nyerhetnek a termékekbe az új, gyorsan létrehozható és dinamikusan pozicionálható, valamint a modellfából is elérhető keresztmetszetekkel. A keresztmetszeten belül történő valós idejű ütközésvizsgálattal kiszűrhetők a rejtett problémák.

Mérés Az új, drasztikusan egyszerűsített mérési eszköz a teljesítményt és a használhatóságot egyaránt pozitívan befolyásoló fejlesztéseket tartalmaz. A tervezők részletes információkat nyerhetnek bármilyen felületről, modellről. A mérési eredmények helye és megjelenési formája szabályozható, megadható, hol és hogyan jelenjenek meg a képernyőn. Az eredmények egyszerűen átadhatók olyan más alkalmazásokba, mint a Word vagy az Excel.

Változások követése A funkcióval lehetővé válik a Creo Parametric felhasználói számára, hogy megtekintsék, illetve elfogadják vagy visszautasítsák a Creo Directben mások által készített módosításokat. Ezzel az eszközzel jobban kontrollálható a különböző tervezői csoportok együttműködése a tervezői szándék teljes megtartása mellett.

Formaüregképzés, gyártás Az új Zárófelület paranccsal villámgyorsan képezhetők a formaüregek komplex, tagolt modellek esetén is. Az NC technológia területén tovább folytatódott a technológiatranszfer a Pro/Toolmakerből. A rendszerben sokat gyorsult a maradékanyag-eltávolítás és a nagyolás.

A Creo Options Modelerrel a termék összes lehetséges változata pillanatok alatt előállítható
A Creo Options Modelerrel valamennyi lehetséges változat előállítható
Összességében a Creo Parametric kivételes felhasználói élményt nyújt, új funkciókkal gazdagodott, automatizálja a gyakori feladatokat és gyorsítja a munkát az egyszerűsített munkamódszerekkel. A Creo Parametricen túl a további alkalmazások is számos ponton fejlődtek. A Creo Directtel hatékonyabbá vált a készüléktervezési és árajánlat-adási folyamat alkalmi felhasználók számára is. A Creo 2.0-ban a megújult telepítő csak azokat a szoftverkomponenseket tölti le és telepíti, amelyekre az adott felhasználó a licence alapján jogosult. Ez felgyorsítja a telepítési folyamatot és csökkenti a hálózati terhelést.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[107758] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés