hirdetés
hirdetés

Szerszámok

Négyzet alakú lyuk fúróval?

A Quadsaw nevű segédeszköz tulajdonképpen zseniális módon birkózik meg a kihívással.

hirdetés

Quadsaw (Forrás: Quadsaw)

A fúrás fogalmához mostanáig mindenki a kör alakú rések létrehozását társította, ám ha a Quadsaw-on múlik, a jövőben lassacskán erejét veszti ez a beidegződés.

A Genius IP nevű londoni startup kifejlesztett egy olyan eszközt, amely a régi fúrónkra csatlakoztatva négyzet és téglalap alakú nyílások kialakítását is lehetővé teszi. A fűrész a Genius IP által szabadalmaztatott Quad-Blade-nek nevezett technológiát használja. A koncepció egy négy fogazott pengével keretezett fém küllőre építkezik. Miután az eszközt a hagyományos fúrónkra erősítettük, és ez utóbbit (bekapcsolva) a falhoz szegeztük, kisvártatva szögletes lyuk keletkezik a felületen.

Quadsaw (Forrás: Quadsaw)

Bár a Quadsaw hasznos, sajnos így is hagy némi kívánnivalót maga után. Ugyan a kellékkel váltogathatunk a négyzet és téglalap alakú forma között, ezen belül csak a kettő, gyárilag beállított méretet használhatjuk. Ha egyedi méretet keresünk, a Quadsaw nem megoldás. A másik bökkenő, hogy a fűrészt gipszkarton átvágására tervezték, szóval, ha a falunk keményebb anyagból készült, más megoldás után kell néznünk.

A Quadsaw-t per pillanat 219 dollárért lehet előrendelni. 2017 júliusában kezdik meg a forgalmazását.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Popular Science)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés