hirdetés
hirdetés

Digitalizáció

Négymilliárd forint az ipar 4.0 elterjesztéséért

Négymilliárd forintos beruházást jelentett be az SAP üzleti szoftvercég, melynek köszönhetően közel kétszázötven új munkahely létesül. A beruházás keretében egy új irodaépületet is felépítenek a budapesti Graphisoft parkban.

hirdetés

Az új munkahelyek közös jellemzője, hogy elősegítik a világon és Magyarországon is terjedő ipar 4.0 további térhódítását. Az év elején elindított beruházás megerősíti az SAP korábbi, hárommilliárd forintos befektetését, melynek keretében a társaság Magyarországon hozta létre globális felhőinformatikai támogató központját, száz új munkahelyet teremtve.

Az SAP jó befektetési célpontnak tartja Magyarországot – hangsúlyozta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „Működésünk záloga a hazai szakemberek tudása. Bővülésünk ugyanakkor nem valósulhatna meg az erős egyetemi kapcsolataink, és a vállalatok innováció iránti, növekvő nyitottsága nélkül” – tette hozzá a cégvezető.

Az új irodaház várhatóan 2017 elejére készül el
Az új irodaház várhatóan 2017 elejére készül el

Az SAP napjainkra jelentős foglalkoztatóvá vált Magyarországon, az elmúlt három évben megduplázta alkalmazottai létszámát, és jelenleg már több mint 900, magasan képzett munkavállaltót foglalkoztat. A közel 20 éves SAP Hungary Kft. széleskörű tevékenységgel van jelen a piacon, és folyamatos innovációval segíti a hazai és nemzetközi cégek digitális átalakulását. Az értékesítési tevékenység mellett exportpiacra is készülő alkalmazások fejlesztésével is foglalkoznak Budapesten, emellett támogatási részlege és innovatív, felhőinformatikai központja is van a vállalatnak Magyarországon.

Új irodaház épül

A nagyarányú létszámbővítés miatt új irodaházat is építtet a meglévő mellé a szoftvercég. Az új létesítménybe a jövő év elején költözhetnek majd be a vállalatnál dolgozók. Az új, 5500 négyzetméteres, haladó elveket tükröző irodaház teljes mértékben támogatja majd az SAP magyarországi központjában adódó változatos feladatok elvégzését. Ilyen például a globális hr-informatikai támogatási feladatból fakadó, éjjel-nappal történő munkavégzés, így a pihenőszoba mellett jógaterem, közösségi tanulótér is rendelkezésre áll majd a vállalati ebédlő, vagy éppen a kerékpár-tároló és a szauna mellett.

(forrás: SAP/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[195930] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés