hirdetés
hirdetés

Gyártóberendezések

Nagy volumenű beruházás a Rondo hazai gyárában

A hullámkartongyártó vállalat a legmodernebb technikával állítja elő a termékeit.

hirdetés

Az osztrák Rondo-Ganahl AG magyar leányvállalata, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. tavasszal egy nagy volumenű, közel 400 millió forint értékű beruházás keretében megújította gyártó gépsorát, a fejlesztéssel pedig nemcsak a termékek minőségét, de a gyártás hatékonyságát is tovább növelte. A vállalat soroksári üzemében a legmodernebb gyártóberendezésekkel állítja elő az áruk kereskedelméhez és szállításához a hullámpapír-csomagolásokat.

A felújításnak köszönhetően nagymértékben javul a gyártáskori minőség – különös tekintettel a síkfekvési tulajdonságokra –, ezzel egyidőben pedig lehetővé válnak olyan továbbfejlesztési lehetőségek is, mint az automatikus minőségszabályozó-rendszer kiépítése. Az automatizált rendszer emberi beavatkozás nélkül, azonnal reagál az esetleges paraméterváltozásokra, ezzel tovább javítva a gyártott hullámkartonlemezek minőségét. Az automatikus minőségszabályozásra vonatkozó fejlesztéseket a vállalat a közeljövőben tervezi megvalósítani.

A termékek minőségét és a gyártás hatékonyságát kívánják növelni (forrás: Rondo)
A termékek minőségét és a gyártás hatékonyságát kívánják növelni (forrás: Rondo)

„A préshevederes hullámosító egységek a legmodernebb technológiát jelentik. Az új rendszerrel a ragasztás kisebb nyomással, mégis nagyobb felületen történik, amely simább felületet eredményez, és így lehetővé teszi a belső oldal nyomtatását is. A megvalósult felújítással emellett tovább növelhető a gépsebesség is, hiszen a hevederes rendszerű hullámosító egységek akár a 450 méter/perc sebességet is elérhetik – ez természetesen a teljes gépre nem érvényes, csupán az új egységekre. A beruházás tehát komoly előrelépést jelent a gyártás tekintetében, mind a minőség, mind a hatékonyság terén” – mondta Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.

(forrás: Rondó/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés