Megmunkálás

Nagy sebességű portálos megmunkálóközpontok

A Takumi márkájú nagy sebességű portálgépek megkülönböztető jegye a nagyfokú merevség, a pontosság és a dinamika. A H-sorozat gépei gyorsak, pontosan dolgoznak, és kiváló felületi minőségre képesek, ami többek között a rendkívül fejlett mérési és vezérlési érzékelőknek köszönhető. 

hirdetés

Az alapfelszereltség része a közvetlen abszolút útmérő rendszer, a nagy sebességű orsón keresztüli belső hűtőközeg-ellátás, valamennyi tengely közvetlen hajtása, valamint az elektronikus hőmérséklet-kompenzáció. „A Takumi H-sorozat műszaki teljesítményének jellemzői és értékei csúcsminőséget képviselnek, a gép beszerzési költségek tekintetében azonban középkategóriás. Ettől a kedvező ár-érték aránytól lesznek igazán érdekesek ezek a gépek” – mondja Eugen Fetsch, a Takumi márka termékmenedzsere.

A H7-es és H10-es modell a H-sorozat legrövidebb elmozdulási úthosszal jellemezhető megmunkálási portáljaként a szerszám- és formagyártás, az orvostechnológia, valamint a repülés és űrrepülés területének nagy sebességű alkalmazásaira koncentrál. A berendezések a konstrukciót tekintve a lehető legszűkebb helyen, rendkívüli pontossággal és felületi minőségben látják el a feladatukat. A stabil portálkonstrukció nagyfokú hőmérséklet-állóságával fontos alapját képezi a gépek kiváló teljesítőképességének. A lépcsős felépítésű portálkeretek megvalósítása az orsófej tartósan jobb tehereloszlását eredményezte. A H7-es és H10-es megmunkálóportál legfeljebb 500, illetve 800 kg-os asztalterhelést enged. A H-sorozat Takumi-modelljeit alapkivitelben a Heidenhain vezérlésével szerelték fel. Ennek a vezérlésnek a megmunkálóközpontokba épített Heidenhain-komponensekkel együtt nagy része van a precíz végeredményben. A vezérlés dialógus-, párhuzamos és szabad kontúros, valamint ISO NC-programozást tesz lehetővé.

Takumi H10-es portálos megmunkálóközpont a szerszám- és formagyártás, az orvostechnológia, valamint a repülés és űrrepülés nagy sebességű alkalmazásaihoz (forrás: Takumi)
Takumi H10-es portálos megmunkálóközpont a szerszám- és formagyártás, az orvostechnológia, valamint a repülés és űrrepülés nagy sebességű alkalmazásaihoz (forrás: Takumi)

(forrás: Hurco/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés