Sikeresen mutatkoztak be a Chiron és Stama új gépsorozatai

Nagy pontosságú, dinamikus forgácsolás

A 2018-as AMB fémmegmunkálási szakkiállításon debütált új Chiron és Stama megmunkálóközpontok erősen nyitottak a piaci versenyben. 2019-ben újabb gépváltozatok bevezetése várható.

hirdetés

A testreszabás, a digitalizálás és az elektromobilitás komoly kihívásokat támaszt a fémmegmunkálás irányába – az autóipari tömegtermelésben éppúgy, mint az egyedi és kis szériás gyártásban, például a szerszámgyártásban. A jelenlegi és jövőbeni vevői igények kielégítéséhez a Chiron-csoport új Chiron és Stama gépsorozatot fejlesztett ki a nagy pontosságú, dinamikus forgácsoláshoz. 

„A Chiron öttengelyes FZ 16 S és DZ 16 W megmunkálóközpontjait az iparág növekvő igényszintjének és a megmunkálandó munkadarabok növekvő összetettségének figyelembevételével tervezték meg” – jelentette ki Claus Eppler, a Chiron kutatási és fejlesztési vezetője. „A Stama MT 733 two tökéletes választás a nagy pontosságú alkatrészek kombinált maró-esztergáló műveleteihez” – tette hozzá Guido Spachtholz, a Stama ügyvezető igazgatója.

Termelékeny gyártás a legnagyobb pontosság mellett

Az FZ/DZ 16-os fejlesztése során a Chiron az ügyfelek valós igényeire összpontosított – mindenekelőtt a pontosságra, a dinamikára és a kiváló felületminőségre. A portálelrendezés alapvetően újszerű a Chiron gyakorlatában, de a konstrukció növeli a gép merevségét, ami pontosabb megmunkálást eredményez. A moduláris koncepció pontos konfigurálást tesz lehetővé: a gép elérhető öttengelyes forgó-billenő asztallal vagy palettaváltós kivitelben, egy vagy két orsóval és egyedi automatizálási megoldásokkal. Az alapfelszereltség már tartalmazza az új TouchLine rendszert 24"-os képernyővel a gép állapotának közvetlenül a vezérlőpulton történő ellenőrzéséhez. Az új gépek ezenkívül a még nagyobb termelékenység érdekében a SmartLine program szoftvermoduljaival (ConditionLine, DataLine és ProtectLine) is felszerelhetők idén ősztől.

A dinamika és a merevség szempontjából egyaránt kiemelkedő FZ/DZ 16 kiugró termelékenységet kínál
A dinamika és a merevség szempontjából egyaránt kiemelkedő FZ/DZ 16 kiugró termelékenységet kínál

Az FZ/DZ 16 fő előnye, hogy a rendkívül kompakt gépszerkezet akár 162 szerszámmal szerelhető fel – így nagy termelékenység, rugalmasság és optimalizált beállítási idő áll rendelkezésre maximális helykihasználással. A Chiron újdonságai éppúgy „tudják” a 700 mm átmérőjű és akár 360 kilogramm tömegű munkadarabok megmunkálását, mint komplex geometriák készítését akár öt egyidejűleg (szimultán) meghajtott tengellyel.

Gépváltozatok egyedi igényekre

A precíz öttengelyes megmunkálást igénylő ügyfelek számára ajánlott az FZ 16 S megmunkálógép, amely a dinamika és a merevség egyidejű optimalizálásával biztosítja a kiugró termelékenységet. Nagy sorozatú gyártásnál pedig a DZ 16 W gép képes komplex alkatrészek korábban nem látott pontossággal történő legyártására. 2019-ben a Chiron további gépváltozatokat mutat be: egy palettacserélővel felszerelt öttengelyes FZ 16 S gépet és egy rendkívül hatékony öttengelyes, kétorsós DZ 16 W modellt.

Maró-eszterga központok a komplett megmunkáláshoz

A kiterjedt megmunkálási műveleteket igénylő komplex alkatrészek új megoldásokat igényelnek – amint az egy átfogó trend- és technológiai felmérésből is napvilágra került. További követelményeket támasztanak a nehezen kezelhető, nagy teljesítményű anyagok, a nagyobb teljesítménysűrűség és a rugalmasan konfigurálható gépek. Az iparág a legnagyobb mértékben a nagy teljesítményű esztergálási folyamatok integrálására összpontosít. Ebben a piaci környezetben mutatkozott be az új MT 733-platform négy gépváltozata. A polimer ásványbeton öntvényből készült gépágy hőszimmetrikus szerkezete javított a termikus, statikus és dinamikus stabilitáson. A 4. tengelyben használt Wittenstein gyártmányú Galaxie hajtómű holtjáték nélküli működést, optimális szinkronizálást, nagy túlterhelésállóságot és ismétlési pontosságot eredményez. Mindez a lehető legjobb kiindulópont az „első darab=jó darab” stratégia folyamatbiztos megvalósításához, ahol a sorozatgyártás során már az elsőre legyártott alkatrészek is méretpontosak.

Az új MT 733 gép komplex geometriájú alkatrészek esetében is megmunkálási műveletek széles skálájának elvégzését teszi lehetővé
Az új MT 733 gép komplex geometriájú alkatrészek esetében is megmunkálási műveletek széles skálájának elvégzését teszi lehetővé

Négy automatizált gépváltozat

Az MT 733 gépek a szimultán öttengelyes megmunkálás során is kitűnnek jelentős dinamikájukkal. A nagy teljesítményű esztergálási és kritikus marási műveletek során a munkadarabnak mind a hat oldala egyetlen berendezésben megmunkálható. Az MT 733 mind a négy gépváltozata automatizált, és lehetőséget kínál úgy rúdadagolásból, mint tokmányba fogott alkatrészből a készre munkálásra. A SmartLine program DataLine és ConditionLine szoftvermoduljaival együttesen sokoldalú és rugalmas gyártórendszert jelent egy vagy akár egymillió munkadarabból álló sorozat esetén is. Ez a gyakorlatban is bebizonyosodott: egy MT 733 two gép már kilenc hónapja gyárt alkatrészeket a Deutscher Zukunftspreis 2018 díjra jelölt Wittenstein cégnél. Az átfutási idő, a beállításra fordított munka, valamint a készletadatok és a folyamatbiztonság paraméterei is jelentősen javultak. A munkadarabokat már nem szükséges több gépben megmunkálni, ami a pontosság növekedése mellett a gyártási időt is 40 százalékkal csökkentette.

Az MT 733 one (egy munkatér egy maró- és egy esztergaorsóval), az MT 733 one plus (egy további ellenorsó a hatoldali megmunkáláshoz) és az MT 733 two plus (rúd- és tokmányalkatrészek megmunkálása két munkatérben egy-egy maró- és esztergaorsóval) gépváltozaton a Stama jelenleg az utolsó simításokat végzi. 2019 végére a teljes program elérhető lesz.

www.rolatast.hu 
www.chiron.de

(A cikk eredetileg a GyártásTrend magazin júniusi számában jelent meg.)

(forrás: Rolatast/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés