hirdetés
hirdetés

Műszaki textília a járműiparban

Már az előző mtex-ek igazolták, hogy a Chemnitz-Zwickau régió (a szakzsargon szász Manchesternek is titulálja) ideális helyszín a járműiparban alkalmazott műszaki textília szakkiállítás megrendezéséhez.

hirdetés

A gépjárműipar igen sok textilanyagot használ. Ezek egy része mint belső kárpitozás (üléshuzat, szőnyeg), hang,- ill. hőszigetelő réteg jelenik meg, vagy karosszériaelemeket, műszerfalat, stb. alkotó kompozitok erősítőanyagaként szerepel.

Az egyik legismertebb alkalmazási terület a gumiabroncs szövetből készült erősítő váza, de textilanyagok a levegőszűrők egyes típusai, a biztonsági övek, a légzsákok, a teherautók ponyvái, a vontatókötelek, a rugalmas csomagtartó-hálók, a rakományrögzítő rugalmas kötelek, hevederek és hálók is. Újabban a hóláncot helyettesítő, a kerékre szerelhető textil anyagú csúszásgátlót is gyártanak.

Már az előző mtex-ek igazolták, hogy a Chemnitz-Zwickau régió (a szakzsargon szász Manchesternek is titulálja) ideális helyszín a járműiparban alkalmazott műszaki textília szakkiállítás megrendezéséhez. 2012-től a LIMA (Leichtbaulösungen im Maschinen, -und Anlagenbau) szakkiállítással párhuzamosan, egy időben és azonos helyszínen, a Chemnitz vásárterületen (Messeplatz 1) szervezik.

A szakkiállításon neves személy- és haszon jármű-, vasúti jármű gyártó, hajóépítő, repülőgép-, camping- és lakókocsi-, kerékpár- és utánfutó gyártó cégek, és ezek beszállítói tájékozódhatnak e dinamikusan fejlődő ágazat legújabb fejlesztéseiről. Néhány adat a 2012. évi mtex-ről: 7 országból 86 kiállító, több mint 1300 szakmai látogató 15 országból. Az idei szakmai kísérőrendezvények, előadások részletes programja (pl. ThermoPre) már olvasható a szakkiállítás honlapján.

A 2014. évi szakkiállítás részvételi költségei
Helydíj (sorstand): 125,- EUR/m2 + 0,60 EUR/m2 AUMA-díj + standépítés: 80,- EUR/ m2 + árambekötés/fogyasztás 95 EUR + kötelező service költség: 195,- EUR / cég, mely összegeket visszaigényelhető +19% MwSt terhel.
 
12 m2-es komplett standcsomag esetén: 2.815.-/EUR (kb. 844.500,-Ft)
 
Kedvezményes jelentkezési határidő: 2013. szeptember 30. 
(helydíjban négyzetméterenként 10 eurót lehet megtakarítani)
 
A szakkiállításon való részvétel támogatásához a HITA-hoz Kereskedelemfejlesztési Pályázat nyújtható be. Bővebb információ a HITA honlapján. Készséggel és ingyen segítünk a kitöltésében.
 
A szakkiállítással kapcsolatos további kérdésekben, kiállítási részvételük és/vagy kiutazásuk megszervezésében (repülő- vagy vonatjegy, szállásfoglalás stb.) is örömmel állunk szíves rendelkezésükre (Seifert Ibolya, tel: 302-7525, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[136437] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés