hirdetés
hirdetés

MSV 2011 ismét teljes vásárterületen

Megnyílt a régió legnagyobb ipari vására Brünnben

Tegnap nyitotta kapuit és péntekig, október 7-ig tart az 53. nemzetközi gépipari vásár, amely a régió legjelentősebb ipari seregszemléje a Brnói Vásárvárosban. Idén a több mint másfélezer kiállító a teljes rendelkezésre álló alapterületet lefoglalta.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

– Már a tavaszi előkészületek idején megállapítható volt, hogy a kiállítók részéről három éve nem látott érdeklődés mutatkozik az idei nemzetközi gépipari vásár iránt – jellemezte a helyzetet Jiří Rousek, a brünni MSV igazgatója. – Számos olyan cég jelentkezett, amelyek 2008 óta, azaz a gazdasági és pénzügyi válság kipattanásától nem vettek részt a szakvásáron. Elmondhatom, hogy a legnagyobb csarnokokban minden standhelyet értékesítettünk, így összesen 1564 kiállítót köszönthetünk az idei MSV-n, és ezzel a vásár valóban az iparág tükörképének tekinthető.

A külföldi kiállítók visszatérése

– Közép-Európa ipara fejlődik, és ezt a nyugat-európai, valamint a világ más tájain tevékenykedő cégek is érzékelik. Nagyon örülünk, hogy élénk kiállítói érdeklődést tapasztalunk ismét Németországból, Szlovákiából és Olaszországból – emelte ki Jiří Rousek. – Szorosan együttműködünk továbbá az osztrák, a szlovák, a svájci és a török exportügynökségekkel, így számos kiállítót köszönthetünk ezekből az országokból is.

Minden standot lefoglaltak Brünnben
Minden standot lefoglaltak Brünnben

Immár negyedik éve hirdeti meg az MSV a partnerország státust, eddig Németország, Szlovákia és Ausztria volt a gépipari szakvásár partnerországa. Idén Csehország harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere, a közép-európai gazdasági fejlődés motorja, Lengyelország tölti be a partnerország szerepét. A lengyel cégek prezentációi mellett számos közös program, konferencia és gazdasági fórum kíséri az MSV-t.

Magyar kiállítók Brnóban

Magyarországot idén is két kiállító képviseli, az ISD Dunaferr Zrt. és az Ampco Metal Kft. Mindkét cég visszatérő kiállító, az ISD Dunaferr már több mint 10 éve rendszeresen részt vesz a brnói gépipari kiállításon. – Számunkra ez a régió legfontosabb kiállítása. Nemcsak a cseh, hanem a szlovák, az osztrák, és a lengyel partnereinkkel is itt tudunk találkozni – indokolta a cég rendszeres részvételét Várkonyi Zsolt, az ISD Dunaferr kommunikációs igazgatója.

Kelet-Közép-Európa kirakata

A Brnói Vásártársaság (BVV) Közép-Európa vezető vásárvállalata. Összesen ötven témában, évente negyven szakvásárt rendez, amelyek közül számos a bemutatott ágazat elsőrangú seregszemléje a régióban, köztük az MSV is. Még 2008-ban, a válság előtti évben összesen közel 11 ezer kiállító mutatkozott be Brnóban, több mint egymillió látogató előtt, majdnem 500 ezer négyzetméternyi kiadott kiállítási területen, és ezzel hatvanmillió eurós árbevételt ért el a vásártársaság.

A regionális szakvásárpiacon szerzett harminc százalékos részesedésével a BVV vezető pozíciót tölt be, és egyre élénkebb nemzetközi részvételt ér el (a Csehországon kívülről érkező kiállítók aránya harminc százalék körül mozog). A BVV a régió szereplői közül méreteivel is kiemelkedik: 113 ezer négyzetméter alapterületnyi csarnokkal és 80 ezer négyzetméter szabad területtel rendelkezik. Ezek az adatok jól mutatják, hogy miért lett a Brno „a” közép- és kelet-európai vásárváros.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[97257] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés