hirdetés
hirdetés

Modulrendszerű mikrogrid

Az ABB rugalmas, automatikusan települő mikrogridmegoldása nagy lökést adhat a megújuló energiaforrások használatának. A modulrendszerű mikrogrid skálázható, konténeres megoldás, amelyet könnyű szállítani, gyorsan és biztonságosan lehet telepíteni és üzembe helyezni.

hirdetés

Az ABB egy modulrendszerű, skálázható, „automatikusan települő” (plug and play) mikorgridmegoldást dobott piacra, amely a decentralizált energiatermelés rugalmas technológia iránti erősödő keresletét kívánja kielégíteni. A költséghatékony konténeres megoldás az érett és feltörekvő piaccal rendelkező országoknak egyaránt érdekes lehet, mivel alkalmazása elősegíti a megújuló energiaforrások maximális kihasználását, és ezzel párhuzamosan csökkenti a függőséget az áramtermelésben használt fosszilis üzemanyagoktól.

Az ABB innovatív technológiája – a PowerStore Battery energiatároló akkumulátorrendszer a dedikált Microgrid Plus vezérlőrendszer és a felhőalapú távoli szervizszolgáltatás segítségével – nemcsak távoli területek villamosenergia-ellátását tudja biztosítani, hanem költséghatékony szünetmentes áramforrást jelenthet a lakosságnak és az ipari vállalatoknak azokban az időszakokban, amikor a fő villamosenergia-hálózaton tervezett üzemszünet van, vagy váratlan áramkimaradás lép fel.

Konténeres kialakítás, könnyű, gyors, biztonságos üzembe helyezés (forrás: ABB)
Konténeres kialakítás, könnyű, gyors, biztonságos üzembe helyezés (forrás: ABB)

A mikrogrid üzemeltetéséhez szükséges összes berendezést – az ABB teljesítményátalakítóját és dedikált vezérlőrendszerét, a Microgrid Plust és az akkumulátoros tárolási rendszert – konténerbe építették, aminek köszönhetően gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb a telepítése. Az ügyfél választhatja meg a microgrid konfigurálását a nap- és a szélenergia, a fő villamosenergia-hálózat energiája vagy a dízelgenerátor által termelt energia integrálására az adott alkalmazás és a helyi viszonyok függvényében.

Az ABB kompakt kialakítású moduláris mikrogridje négy előre tervezett változatban, az 50-től 4600 kW-ig terjedő teljesítménytartományban áll rendelkezésre a különböző ügyféligények kielégítésre. A standard, integrált funkcionalitások villamosenergia-hálózatra csatlakozó és nem csatlakozó üzemmódokat foglalnak magukba, amelyek között zökkenőmentesen történik az átváltás. A konténeres megoldást a könnyű szállíthatóság, a helyszíni gyors telepítés és üzembe helyezés szempontjainak figyelembevételével tervezték. Az üzemeltetést és a karbantartást felhőalapú távoli szervizrendszer segíti, amely jól példázza az ABB kiemelkedő szerepét az olyan úttörő technológiák fejlesztése és szállítása terén, amelyek a most zajló energetikai és ipar 4.0 forradalom motorjai.

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés