Gépelemek

Moduláris mágneses rögzítés nullpont-technológiával

A nullponti rendszerrel kiegészített MillTec Zero mágnesasztal növeli a termelékenységet, javítja a hatékonyságot, költséget csökkent, gyors beruházásmegtérülést tesz lehetővé, és hozzájárul az ipar 4.0 által támasztott korszerű igények teljesítéséhez.

hirdetés

MillTec Zero a Tecnomagnete mágneses technológiája és a Gerardi nullponti rendszerek gyártásában való jártassága szintéziséből jött létre. A precíziós furathálóval ellátott moduláris mágneses rendszer előmunkált darabok, paletták és munkadarab-rögzítő készülékek gyors és nagy pontosságú tájolására, pozicionálására alkalmas. Praktikusan és rugalmasan használható, valamint nagy rögzítőfelülettel rendelkezik, amelyet a legkülönbözőbb alakú és méretű munkadarabhoz lehet adaptálni, pontos együttfutást biztosítva ezzel a munkadarab, a mágneses modul (mágnesasztal) és a gépasztal között.

Mágnes+paletta=MillTec Zero (forrás: BestOf)
Mágnes+paletta=MillTec Zero (forrás: BestOf)

A MillTec elektropermanens mágneskör önmagától biztonságos, mágneses ereje 16 kg/cm2-ig érzéketlen bármilyen áramkimaradásra, lehetővé téve így a palettánkénti teljesen független használatát. A szabadalmaztatott monolit tömörtömb-technológia a beépített pólusokkal a MillTec-modulokat merevvé, stabillá, hosszú élettartamúvá, tartóssá teszi. Kis önsúlyuk a gép terhelhetőségét növelik, csökkentve az inerciát és a tehetetlenséget, a fogyasztást és a kopásokat. A mágnesmodul felületén nincs betét vagy műgyanta, teljes egészében acélból készült. Ez a tény megbízhatóságot garantál állandó jellemzők és teljes karbantartás-mentesség mellett.

A MillTec mágnesasztalokot a kialakított rögzítőfuratokon keresztül fogatják fel a gépasztalra, rögzítik és precízen tájolják a köszörült vállakon lévő oldalütközők vagy a precíziós tájolócsapok segítségével.

Nullponti-mágneses kombináció
Nullponti-mágneses kombináció

A precíziós furathálót a modul semleges területein alakították ki perselyezéssel. Az adaptereket úgy tervezték, hogy fogadják a precíziós kúpos tájolócsapokat a rögzítendő munkadarabon/palettán. A rögzítés egyenletessége a referenciafelületen kiküszöböl minden feszültséget, nyomást és munkadarab-deformációt, illetve rezgésektől teljesen mentes megmunkálást biztosít.

(forrás: Bestof/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés