hirdetés
hirdetés

EtherCAT P IP 67

Minimális terepi kábelezési és szerelési költségek

Az IP 67 védettségű EtherCAT P be-/kimeneti modulok széles választékának köszönhetően minimálisra csökkenthető a kábelezés, és könnyebben valósítható meg rugalmas, decentralizált adatgyűjtés egy gép vagy rendszer összes be-/kimeneti jelén.

hirdetés

Mindennek alapja az EtherCAT P egykábeles megoldás, amely a bevált EtherCAT-technológiát ötvözi a csatlakoztatott eszközök tápellátásával.

A Beckhoff EtherCAT P megoldása egyetlen szabványos, négyeres Ethernet-kábelben egyesíti az ultragyors EtherCAT-adatátvitelt és a tápellátást (2x24 V/3 A DC). Lehetővé teszi mind a slave EtherCAT-modulok, mind a csatlakoztatott érzékelők és aktuátorok közvetlen tápellátását, ezért nincs szükség külön tápkábelre, ami jelentősen egyszerűsíti egy rendszer bekötését. Az EtherCAT P ezáltal ideális buszrendszert képez szenzorok, aktuátorok és egyéb méréstechnikai egységek számára, amely lehetővé teszi mind a termináldobozokba szerelt, kisméretű távoli be-/kimeneti állomások (remote I/O), mind egy folyamat egészén elosztott, decentralizált be-/kimeneti elemek csatlakoztatását.

Három példa az IP 67 védettségű EtherCAT P be-/kimeneti termékek széles választékára: EtherCAT elágazás, 8 csatornás digitális bemeneti doboz és 4 csatornás, ±10 V /0…20 mA-es analóg bemeneti doboz.
Három példa az IP 67 védettségű EtherCAT P be-/kimeneti termékek széles választékára: EtherCAT elágazás, 8 csatornás digitális bemeneti doboz és 4 csatornás, ±10 V /0…20 mA-es analóg bemeneti doboz.

EtherCAT P box-modulok bármilyen adatgyűjtési követelményhez

IP 67 védettségű, EtherCAT P rendszerelemek és be-/kimeneti modulok teljes köre elérhető már, 24 V-os feszültségszintű vonalakhoz. A Beckhoff jól bevált, sokrétű EP box-moduljainak összeintegrálhatósága az új, EPP-sorozatú EtherCAT P-eszközökkel megkönnyíti az érzékelők és aktuátorok rendszerbe építését. A modulválaszték: többféle 4, 8 és 16 csatornás digitális bemeneti box-modul; 4, 8, 16 és 24 csatornás digitális kimeneti modulok; számos, digitális be-/kimenetekkel kombinált 4, 8 és 16 csatornás, IP 67 védettségű be-/kimenet, valamint RS232 és RS422/RS485 soros interfészek. Az említetteken túlmenően léteznek analóg jellemzők – például ±10 V / 0...20 mA szintű vonalak jeleit (különbségi- és abszolút nyomásadatok, valamint ellenállásszenzorok, hőérzékelők és inkrementális kódolók által szolgáltatott adatokat) – továbbító, új EPP box-modulok is.

Az EtherCAT P topológiája ugyanolyan szabadon és rugalmasan választható meg, mint az EtherCAT-technológiánál. A kívánt hálózati architektúra terepi megvalósításához a következő, IP 67-védettségű infrastrukturális elemek állnak rendelkezésre:

– EPP1111: azonosító kapcsolós EtherCAT P box-modul

– EPP1322: EtherCAT P elágaztató modul, és tápfrissítéses, illetve tápfrissítés nélküli elágazásokkal (EPP1332/EPP1342)

– EPP9001: EtherCAT P/ EtherCAT csatolómodul tápfeszültség továbbítási opcióval

– EPP9022: EtherCAT P box-modul az Us (rendszer- és érzékelő-tápfeszültség), illetve az Up (aktuátorok tápfeszültsége) diagnosztizálásához

Figyelemreméltó lehetőségek a gépészetben

Az ETG (EtherCAT Technology Group) által most már teljes körűen támogatott EtherCAT P révén mérsékelhető a gépek anyagigénye, a telepítés költsége és időtartama, valamint a telepítési folyamat során fellépő hibák gyakorisága. Magán a gépen belül pedig minimalizálható a húzóláncok, kábeltálcák és vezérlőszekrények helyigénye is. Az új EtherCAT P kábelek alkalmazásával kisebb méretű szenzorok és aktuátorok valósíthatók meg, ami előnyös a teljes automatizálási folyamat számára. Összességében a berendezésgyártók jóval szabadabban tervezhetnek gépeket, és több lehetőségük adódik a berendezések méretének csökkentésére is.

www.beckhoff.hu/EtherCATP

(forrás: Beckhoff/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés