hirdetés

Mi lesz az idei EMO-n?

Szerszámgépek minden mennyiségben

Szeptember 19. és 24. között rendezik meg ismét a németországi Hannoverben a fémmegmunkálás legnagyobb érdeklődésre számot tartó seregszemléjét, a „Szerszámgépek és még több” szlogennel beharangozott EMO 2011 világvásárt, illetve sokrétű keretprogramjait.

hirdetés

A több mint 35 éves fennállásának egyik meghatározó fejezetéhez érkező EMO idei kínálatáról Christian Miller, a szakvásárnak a VDW keretein belül tevékenykedő ügyvezető igazgatója a vásár budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a világgazdaság növekedési pályára állásával fokozott hangsúly és felelősség helyeződik a beruházók és a gyártástechnológia fejlesztői, kivitelezői közötti párbeszéd egyengetésére. Szeptemberben láthatók és megtapasztalhatók lesznek azok a toptémák, amelyek az elmúlt évek gazdasági és pénzügyi krízisének tanulságaival megerősítve megkerülhetetlenné válnak bármely ágazatban, így a fémmegmunkálásban is.

A fémmemgmunkálás legfontosabb témái

Egy hétre Hannover lesz a fémipar központja
Egy hétre Hannover lesz a fémipar központja
Fenntarthatóság, termelékenység, változatos konfigurálási lehetőségek építőszekrényelven, illetve intelligens automatizálás – hogy csak címszavakban összefoglaljuk a legfontosabb iránymutatókat. A mindezekkel kapcsolatos innovációk pedig a gyártástechnológia teljes spektrumában terítékre kerülnek az EMO-n, így a szerszámgépek, a lemez- és a huzalmegmunkáló gépek, a különleges megmunkálási folyamatokat végző berendezések, a villamos vezérlések, a rugalmas automatizálás, a CAD/CAM, a szerelés és anyagmozgatás, az ipari robotok, a logisztika, az ipari elektronika, a precíziós szerszámok, a méréstechnika, a hűtő-kenő anyagok, a hegesztés, darabolás és hőkezelés, valamint a fémmegmunkálással kapcsolatos mechanikus, hidraulikus, villamos és elektronikus tartozékok terén.

A vásár szervezői reális célként tűzték ki az előző, azaz 2007-es hannoveri rekorderedmények elérését, amikor is a Hannoveri Vásárváros mintegy 180 ezer négyzetméternyi területét foglalta el a 42 országból érkezett több mint 2100 kiállító, és nemzetközi jelleget erősen kihangsúlyozó több mint 166 ezer szakmai látogató használta ki a megoldások keresésének személyes kapcsolatok ápolásán alapuló útját.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés