hirdetés
hirdetés

Jövőre többen találhatnak munkahelyet

Mérsékelten biztató

Foglalkoztatási terveikről számoltak be a hazai cégek

A magyar munkáltatók alkalmazási hajlandósága az optimista várakozások ellenére a jövő év első hónapjaiban változatlan marad – ez olvasható ki a Manpower 2011 első negyedévére vonatkozó munkaerő-piaci felméréséből.

hirdetés

A Manpower december 7-én közzétett Munkaerő-piaci Előrejelzése szerint a magyar álláskeresők lehetőségei nem változnak különösebben az elkövetkezendő három hónapban. Optimizmusra adhat okot azonban, hogy a Manpower munkaerő-piaci mutatója +1 százalékon áll, vagyis kicsivel több munkaadó növelné alkalmazottai számát, mint ahányan leépítést terveznek. Az előttünk álló negyedévben a munkáltatók viszonylagos stabilitásra számítanak a munkaerőpiacon: négy munkaadó közül átlagosan több mint három jelezte, hogy változatlanul kívánja hagyni a munkaerő létszámát az év első három hónapjában. A vizsgált kilenc ipari szektor közül háromban a munkaadók a legerősebb alkalmazási hajlandóságról számoltak be azóta, hogy 2009 harmadik negyedévében elindult a felmérés.

Inkább pozitív?

A viszonylag alacsony munkaerő-piaci mutató ellenére bíztató jelek is mutatkoznak. A várakozások a gyártás területén a legpozitívabbak, főként az autóiparban, ahol a munkaerő-piaci mutató +16 százalékon áll. A pénzügyi és üzleti szolgáltatások, valamint a fuvarozás, szállítmányozás, raktározás és kommunikáció területén is optimistábbak lehetnek a munkavállalók, ugyanis a munkáltatók itt a legerősebb alkalmazási hajlandóságról számoltak be a felmérés hazai indulása óta. Ezzel szemben a mezőgazdasági szektorban továbbra is borúsak a kilátások, bár az év elején – a téli időszakban – ez egyáltalán nem szokatlan.

2011 elejére felfelé mozdul a mutató
2011 elejére felfelé mozdul a mutató
A közszférában tapasztalható visszaesés pedig egyenes következménye a kormány elmúlt hónapokban tett nyilatkozatainak az ebben a szektorban tervezett nagyarányú leépítéseket illetően – mondta Kiss Judit, a Manpower Magyarország vezetője. Regionális bontásban a nyolc magyar régió közül hatban pozitívabbak a munkaadók várakozásai 2010 negyedik negyedévéhez képest. Éves összehasonlításban az előző év azonos időszakához viszonyítva az álláskeresők lehetőségei várhatóan mind a nyolc régióban javulnak. Az arányok a legpozitívabbak a Dél-Alföldi (+4 százalék) és a Nyugat-Dunántúli (+4 százalék) térségben, míg a legnegatívabb várakozásokkal az Észak-Alföldi (-6 százalék) régióban találkozhatunk.

Máshol

A Manpower adatai szerint az EMEA (Európa, Észak-Afrika és Közel-Kelet) régióban, a 21 vizsgált országból 13-ban optimisták a munkaadók első negyedévre vonatkozó várakozásai. Az újonnan vizsgált országok közül Törökországban nagyon dinamikus fejlődéssel számolnak a munkaadók, amit jól mutat, hogy 27 százalékon áll a mutatójuk. Míg egy évvel korábban 10 ország munkaadói jelentettek negatív felvételi kilátásokat, most csak 7 ország esetében láthatjuk ezt. A régióban a legpesszimistább előrejelzést Görögország munkaadói adták.

Az újonnan vizsgált országok közül még a leggyengébb kilátásokkal rendelkező Szlovénia is 2 százalékon áll. Közel 64000 munkaadót kérdeztek meg összesen 39 országban, hogy felmérjék a munkáltatók várakozásait a 2011. január-március időszakra vonatkozóan. A vizsgált 39 országból 32 ország munkaadói tervezik a munkaerő-állományuk bővítését a következő három hónapban. A bolgár, szlovén és török munkaadók a mostani felmérésnél csatlakoztak a Manpower Munkaerőpiaci Felméréshez, 21-re növelve így az Európa, Közép-Kelet, Afrika régió részvételi számát.

Regionális eltérések – a legtöbb térségben pozitv tartományban a mutató
Regionális eltérések – a legtöbb térségben pozitv tartományban a mutató

A munkaadók Indiában, Kínában, Tajvanon, Brazíliában, Törökországban és Szingapúrban jelentették a legerősebb előrejelzéseket, míg Görögországban, Csehországban, Ausztriában és Írországban voltak a legpesszimistábbak a jelentések. A foglalkoztatási kedv csökkenését várják 36 országból 17-ben, ahol a negyedéves összehasonlítások lehetségesek. A 35 országból, ahol éves összehasonlítások lehetségesek, 28-ban a foglalkoztatási kedv növekedésére számítanak. Regionálisan, az Amerikai és Ázsiai térségben továbbra is pozitív tartományban van az előrejelzés.

A foglalkoztatási hajlandóság az elmúlt 12 hónapban nőtt a régió 8 országában, kivéve egy amerikai országban, ahol az éves összehasonlítás nem lehetséges. Az előrejelzések az USA-ban és Indiában visszafogottan fejlődtek a 2010 negyedik negyedévéhez, és az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest, és Japán, miközben tartja a legoptimistább helyét 2008 negyedik negyedéve óta, folyamatosan növeli az előrejelzéseket.

Az EMEA régióban az előrejelzések csökkentek 18-ból 11 országban az előző három hónaphoz képest. Habár, az éves összehasonlítások sokkal kedvezőbbek, javuló munkaerő-piaci kilátásokat mutatnak a 12 országban 2010 első negyedévétől. A foglalkoztatási hajlandóság a legerősebb Törökországban, Németországban és Svédországban. Az olasz munkaadók 2008 harmadik negyedéve óta először jeleztek pozitív várakozásokat.

Merre tovább?

A külföldi beruházók alaposan megvizsgálják a befektetésekért jelentkező országok adottságait, amelyek között a munkaerő-hatékonyság lényeges szempont az invesztíciós döntéseknél. – Ebből a szempontból Magyarország nem áll rosszul, vagyis a munkaerő hatékonysága, taníthatósága jónak mondható. A nyelvtudás átlagos szintje azonban már sokkal kevésbé, és ez versenyhátrányt jelent olyan térségi országokkal szemben, mint például Szlovénia, ahol könnyebb 4-5 világnyelven beszélő, képzett dolgozót találni, mint Magyarországon, de sok esetben akár Románia is előrébb tart a használható nyelvtudás területén.

A gyártó és termelővállalatoknál a legerősebb a foglalkoztatási szándék
A gyártó és termelővállalatoknál a legerősebb a foglalkoztatási szándék

Éppen azért a megfelelő nyelvoktatás kérdése kulcsfontosságú, ahogy a szakképzésé is. A Manpower munkatársainak tapasztalatai szerint akár egy-egy szakmán belül sem azokat a különböző részterületeken jártas szakembereket keresik, mint amelyek a munkaerő-piacon rendelkezésre állnak. Ez azt jelenti, hogy ugyan látszólag vannak szakképzett munkások a piacon, a munkáltatók igényeinek mégsem felelnek meg. E probléma felismerése után érdemes volna a szakképzést jobban közelíteni a keresleti oldal leendő és jövőbeli igényeihez – jegyezte meg az ipar foglalkoztatási trendjeire vonatkozó kérdésünk kapcsán Kiss Judit.

A Manpower magyarországi vezetője válaszában elmondta azt is: a munkaerő-piaci tendenciák romlásának csökkenése, vagy az enyhe élénkülés nem csak „papíron” vagyis felmérésekben létezik. A Manpowerhez beérkezett ipari megkeresések egyértelműen mutatják, hogy folyamatosan növekszik az igény a kölcsönzött munkaerő iránt. Ugyanakkor látni kell azt is, hogy a vállalatok és vállalkozások a következő hónapokra érkező rendelések alapján jelenleg csak mintegy negyedéves távlatban tekintenek előre, ennél hosszabb időre még nem tudnak, vagy nem mernek tervezni.

Mindezek mellett érezhető némi elmozdulás a hazai munkaerő-mobilitásban is. A tapasztalatok szerint még mindig kevés, de a korábbiakhoz képest egyre több leendő munkavállaló jelzi azt, hogy egy-egy munkaajánlatért hajlandó lenne távolabb is utazni, vagy lakóhelyet változtatni – mutatott rá Kiss Judit.

Szabó Márton
a szerző cikkei

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Mérsékelten biztató
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés