hirdetés
hirdetés

A tudatos energiafelhasználás eszközei

Mérni kell, hogy fenntartható legyen

Annyit beszélünk a fenntarthatóságról és olyan keveset ennek eszközeiről, hogy megkérdeztük a Siemens sales engineer szakértőjét, Simon Andrást, hogy milyen megoldások állnak rendelkezésre az ipari (energia) felhasználók, vagyis a nagy energiafogyasztók és a kisebb vállalkozások számára. A beszélgetés végére az is kiderül, hogy a megtakarítás jóval látványosabb lehet, mint a karbon-lábnyom csökkentése.

hirdetés

Szabályozói eszköze az új energiatudatosságnak az a jogszabály, amely januártól előírja, hogy a nagyobb teljesítményű önálló villamos berendezésekhez külön almérő szükséges. Nagyon sok olyan iparvállalat van a magyar piacon, amelyek minőségirányítási rendszer (ISO 50001) szerint üzemelnek, ezeknél a vállalatoknál az energiamonitoring bevett szokás, hiszen amellett, hogy kötelező, elősegíti az adatalapú döntéseket mindenféle energia felhasználásában, nem csak az elektromos áram esetén.

Ez lehetőséget teremt arra a gyártószektorban, hogy a cégek tudatosabban, fenntarthatóbban működhessenek és adatalapú döntéseket hozzanak mind az energiafelhasználás szempontjából, mind pedig az eszközök fenntartható használatát illetően.

Siemens energiamenedzsment
Siemens energiamenedzsment

Megfelelés helyett befektetés

A szabályozáson, illetve az esetleges retorziókon túl azt érdemes figyelembe venni, hogy a fogyasztásmérésből származó adatok felhasználásával a döntéshozatalban pénzt takaríthatunk meg, és ez a befektetés túlmutat a gazdasági hasznosságon, hiszen a jövőnkért tesszük – emelte ki Simon András rögtön az elején, az energiafogyasztás mérésének hozzáadott értékeit. „A mérés lehetővé teszi, hogy a vállalatok visszavegyék az irányítást, azáltal, hogy megismerhetik saját folyamataikat és reagálhatnak azokra. Nyugat-Európában a vállalatok egy lépéssel előrébb tartanak, ott már korábban bevezettek egy hasonló intézkedéseket, amelyek segítségével ezek a vállalatok már a teljes karbon-lábnyomukat mérik. Amennyiben nem mérik a fogyasztásukat, esélyük sincs, hogy felkészüljenek, energiát takarítsanak meg, és végső soron megfeleljenek a 2030-ra, illetve 2050-re kitűzött céloknak.” A szakértő hozzátette, hogy mindez már itthon is elkezdődött, és feltétlenül ez az irány.

Retrofit és nyomonkövethetőség

„Miközben számos vállalat újította meg az elmúlt években a gépparkját, sokan továbbra is 15-30 éves gépeket használnak. A legtöbb mechanikus géppel alaphelyzetben nincs probléma, hiszen ezek jól működnek, ellátják a feladatukat. Ugyanakkor ma már arra is van lehetőség, hogy ezeket a régebbi gépeket különböző szenzorokkal szereljék fel. Ezeknek a használatával, a gyártás során keletkező információkat át tudják adni, amit hozzá lehet rendelni az adott eszköz és termék sorozatszámához – ez biztosítja a ma már egyre több folyamatban elvárt nyomonkövethetőséget. Nem egyedi eset, hogy a megrendelők online szeretnék látni, hogy a partnereiknél a gyártás során mi történik, a versenyképesség is megkívánja a méréseket. A Siemens Zrt. szakértője szerint jelentős ösztönző erő lehet, ha egy régebbi gépet felműszereznek és adatokat gyűjtenek róla, majd ezt követően újítják fel, a menedzsment, a tulajdonosok pedig szembesülnek a megtakarítással.

A Siemens sales engineer szakértője, Simon András
A Siemens sales engineer szakértője, Simon András

A versenyképességen túl: a jövőbe fektetünk be

Minimális befektetést muszáj eszközölni, amely a jövőbe való befektetés. Amellett, hogy a cégvezetők számára egyértelműen a megtérülés az egyik legfontosabb szempont, ez nem olyan eszköz, mint egy elektromos autó, vagy egy napelem. Utóbbiak esetében nagyon egyszerű kiszámolni, hogy a beruházás mennyi idő alatt térül meg, míg ez egy komplex terület és hosszú távú folyamat.

[kiemelés]A mért adatok historikussá válását követően lehet fejlesztéseket eszközölni, de akár egy évig is szükséges lehet mérni a fenti egységeket ahhoz, hogy pontosan lássuk, mikor miből mennyit fogyaszt a vállalat.
A karbantartás szempontjából komoly előnyöket biztosíthatnak az energetikai mérések is, hiszen ezek – például a megnövekedett fogyasztás révén – előre jelezhetik, ha egy gép nem megfelelően működik. A jól felépített prediktív rendszer pedig előre jelezheti a karbantartási igényeket, ezáltal ráadásul a költségek is tervezhetőbbé válnak. A prediktív rendszer nélkül olyan gépek is meghibásodhatnak, amelyek megakasztják az egész gyártósort, és a javításig megállítják a termelést, aminek nagyon súlyos költségei lehetnek.

Egy jó energiamenedzsment rendszer (EMS) segítségével a költségeken is lehet faragni. Például az energiafelhasználásban lévő kilengések detektálása előre jelzheti egy gép meghibásodását.

SIMATIC Energy Management Software
SIMATIC Energy Management Software

Nem csak villamos energia!

A szennyvíztől kezdve a hulladékig mindenért fizetünk, ha egy rosszul beállított gyártósorral találkozunk egy ipari üzemben, láthatjuk, hogy hatással van a hulladéktermeléstől kezdve az energiafelhasználásig mindenre – gyakorlatilag karbon-lábnyomról beszélünk, nem csak az elektromosságról.

„Sokkal komplexebb szemléletet kíván a karbon-lábnyom csökkentés, egy adathalmazról beszélünk, amelynek minden egyes eleme kihat a széndioxid-lábnyomra. Mérjük a levegőt, a szürkevíz mennyiségét, felmérjük a pontos világítási igényeket, megvizsgáljuk a fűtést, a hűtést, a levegőberendezéseket. Mindent mérünk, ami mérhető mennyiség. A legalapvetőbb dolgokkal lehet a legegyszerűbben csökkenteni az energiafelhasználást: ha egy csarnok vagy épületrész világítását LED-esre cseréljük és minimálisan mozgásérzékelőkkel automatizáljuk, rögtön megtakarítható hozzávetőlegesen 10 százalék elektromos energia.” – foglalta össze Simon a különböző területek jelentőségét a karbon-lábnyom csökkentés tekintetében.

Eszközök
  • A teljesítménymenedzsment a termelésben a költségmegtakarítás mellett az energiahálózatok és az energiaminőség ellenőrzése az infrastruktúrákban és az ipari üzemekben nagyobb megbízhatóságot nyújt.
  • Ugyanakkor a szisztematikus energiafelügyelet energiahatékony termelés felhívja a figyelmet a tényleges energiafogyasztásra, ezért fontos előfeltétele a nagyobb energiahatékonyságnak.
  • A Siemens SENTRON portfóliója könnyen telepíthető mérőeszközök széles skáláját kínálja.
  • A társított szoftver SIMATIC Energy Management Software és Automation Software könnyen használható. Nyitott IoT-rendszerekbe integrálva, mint például a MindSphere, ezeket az optimalizálási lehetőségeket tovább lehet növelni.
  • Ez segít gyorsabban elérni a célt, miközben hatékonyan és biztonságosan ellenőrzi az energiaelosztást.

 

Szenzor, szoftver, dashboard

Népszerű téma mostanában a különböző termékek, főleg az autók karbon-lábnyoma, illetve annak meghatározása, amelyet csak azzal együtt figyelembe véve lehet megadni, hogy a termék teljes életciklusát – az alkatrészek előállítástól az hulladékká válásáig – vizsgáljuk. Ehhez szenzorokra van szükség, majd az adatok feldolgozására, összehangolására képes szoftverre, amely meg is jeleníti az eredményeket.

Az ipari energia- és teljesítménymenedzsment megoldásokkal pontosan elemezhetők a folyamatok, azonosíthatók a gyenge pontok, és optimalizálni lehet a teljes rendszert. Lehetővé válik erőforrások megfelelő felhasználása a nagyobb termelékenység, a csökkenő hulladéktermelés és alacsonyabb széndioxid-kibocsátás érdekében.

A Siemens skálázható termékcsaládjával gyorsan alkalmazható, a meglévő berendezések között zavartalanul üzemeltethető, a rendeleti előírásoknak teljesen megfelelő és egyben a vállalat eredményes energiamenedzsmentjéhez is hozzájáruló megoldásokat nyújt.
Trapp Henci
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés