Megoldódik az autóipari cégek dilemmája

A TransMagic teljes átjárhatóságot biztosít a CAD rendszerek között

Az S&T Consulting Hungary Kft. és a TransMagic Inc. partneri szerződést írt alá, melynek értelmében az S&T Consulting Hungary látja el a TransMagic termékek magyarországi és szlovákiai képviseletét.

hirdetés

A TransMagic magas minőségű adatcsere megoldásokat készít, melyek egyszerűvé teszik az adatcserét a különböző CAD rendszerek között.

Megoldódik az autóipari cégek dilemmája Az autóipari beszállító cégek jellemzően több megrendelővel állnak kapcsolatban, és a legkülönbözőbb CAD rendszerekből származó modellekkel kell megbirkózniuk. A cégek alapvetően két különböző stratégiát alakítottak ki ennek a problémának a megoldására:

1. Szabványosítanak egyetlen rendszerre és köztes interfészeken (pl. STEP) kommunikálnak a partnereikkel. Ez esetben gyakran problémát jelent a natív adatok fogadása, ami lassíthatja a reakcióidőt és növeli a költséget.

2. Megvásárolnak minden olyan CAD szoftvert, amivel kommunikálniuk kell. Ez utóbbi megközelítésnek több hátránya is van: cégen belül több, kis különálló csoport alakul ki a különböző CAD rendszerek felhasználóiból; szétforgácsolódik a figyelem a különböző eszközök között, szinte lehetetlen egyformán magas tervezési színvonalat megvalósítani; nagyobb projektek esetén nehéz a kollégák átcsoportosítása a másik CAD rendszerre; a különböző rendszerek mindegyikének számát az éppen szükséges maximumra kell beállítani. Így gazdaságtalanná válik a licencek kihasználása, és ez összességében költségnövekedést jelent.

A magyar igényekre optimalizált csomagot alakítottak ki
A magyar igényekre optimalizált csomagot alakítottak ki

A megoldás A TransMagic-kel átvágható a gordiuszi csomó. A TransMagic kiválóan kiegészíti az S&T által képviselt Creo (a Pro/ENGINEER, a CoCreate és a ProductView közös utódja) szoftvercsaládot.

Előnyök: a TransMagic lehetővé teszi a cégek számára, hogy bármilyen CAD rendszerből fogadjanak CAD modelleket eredeti (pl. CATIA V5, NX) formátumban; a cégek a Creo-ra szabványosítva, egyetlen szoftverben teljesíthetik ki szaktudásukat és maximalizálhatják a teljesítményüket. Ezzel csökkenthető a CAD szoftverek száma is a rugalmasabb licenc gazdálkodás miatt. Az egyes projektekhez rendelt tervezői csapatok létszáma rugalmasan változtatható, mivel mindenki ugyanazt a szoftvert használja. A Creo más csúcskategóriás rendszerekhez képest sokkal kedvezőbb árszinten érhető el. A cégeknek nem kell műszaki kompromisszumot kötniük, a költségeiket mégis radikálisan csökkenthetik. A Creo új direkt modellező eszközeivel bármilyen beolvasott CAD modell szabadon szerkeszthető, olyan könnyedséggel, mintha azok eleve a Creo-ban jöttek volna létre.

TransMagic Universal Power Pack – pár százezer forintért Az S&T piackutatása alapján a TransMagic céggel közösen egy kimondottan magyar igényekre optimalizált csomag került kialakításra. A cél az volt, a felhasználók közvetlenül tudják fogadni a Pro/E, a CATIA V4, CATIA V5, NX valamint az elterjedt középkategóriás szoftverek fájljait – elérhető áron. A TransMagic Universal Power pack 2011. december 20-ig 33 százalékos bevezető kedvezménnyel vásárolható meg.

(X)

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[100297] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés