hirdetés
hirdetés

Megmunkálás

Megoldás a jelölési feladatokra

Mind nagyobb igény jelentkezik költséghatékony, megbízható és minőségi jelölésre, termékazonosításra.

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: Lézeres feliratozó
  • Alkalmazási terület: Termékkövetés, -azonosítás
  • Cégnév:Muth Laser Systems Kft.
  • Web: www.muth-lasersystems.com

A ProLase magyar fejlesztésű lézeres jelölőgépcsalád magában foglal egy új, integrálható feliratozót, a ProLase F/C/Y szériát, amelynek tagjai fiberlézerek esetében lefedik a 10–100 W-os, YAG-lézereknél a 3–100 W-os, CO2-lézerek esetén pedig a 10–100 W-os tartományt, innovatív, új megközelítésű megoldást nyújtva minden jelölési, feliratozási feladatra.

Mitől innovatív a termék?

Integrálás felsőfokon: a ProLase F/Y/C széria kialakításának köszönhetően a gyártósori tervezés egyszerűvé vált, legyen szó YAG-, CO2- vagy fiberlézeres feladatról, a méretek változatlanok.

Kialakítás alumíniumprofilokból: nagyban egyszerűsíti a feliratozó felfogatását és megfelelő pozícióba állítását.

IP65-ös védelem: a speciális szűrőknek, levegőkeringtetésnek, illetve illesztéseknek köszönhetően mind a vezérlőegység, mind a galvofej kialakítása lehetővé teszi a nedves, poros, olajos körülmények közötti üzembiztos használatot.

Szabványos rackkialakítás: a 19ʺ-os méretű rackkialakítás egyszerű, áttekinthető vezérlést eredményez összhangban a gyártósorok, cellák többi elemével.

Megoldás erősen szennyezett környezetre: a fémmegmunkálás területén jellemző olajos emulzióra a lézerek jelentős része nincs felkészítve. A feliratozót be- és kimeneti szűrővel látták el, elkerülve még az állásidő alatti szennyezés kockázatát is.

Beépített ipari PC: a fejlesztett készülék vezérlőjét ipari PC-vel szerelték fel, ezáltal nem áll fenn a szoftverek ütközésének kockázata több feladatra is használt eszközök esetén.

Opciók széles választéka: akár 50 mikron beállítási pontosságra képes kamerás pozicionálás alakfelismeréssel, online kamerakép szoftveres előállítása egyedi termékpozicionálásokhoz, automata fókuszálás íves vagy szintben eltérő felületek jelöléséhez, egyedi szoftveres megoldások speciális igényekhez.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

A fejlesztés során kiemelt szempont volt a költséghatékonyság, az élenjáró technológia, az egyszerű integrálhatóság, a tartós minőség, a megfelelő munkavédelem, valamint a strapabíró kialakítás. Az olyan iparágak számára, amelyek kifejezetten nagy értékű árukat kínálnak – mint az autó-, az elektronikai vagy az orvosi ipar –, a termelési egységek követése mellett az egyes darabok azonosítását is lehetővé tevő, termékszintű követés is nélkülözhetetlen, emellett az élelmiszeripar, a vegyipar, a gyógyszeripar, illetve az üdítőital-ipar részéről is mind nagyobb igény jelentkezik költséghatékony, megbízható és minőségi jelölésre, termékazonosításra.

Innovatív, új megközelítésű megoldást nyújtanak minden jelölési, feliratozási feladatra (forrás: Muth)
Innovatív, új megközelítésű megoldást nyújtanak minden jelölési, feliratozási feladatra (forrás: Muth)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A Muth Laser Systems Kft. a jelöléstechnika piacán működő, teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat, amely a feliratozás és a termékazonosítás terén hatékony megoldásokat kínál a tervezéstől a megvalósításig. Munkatársai hosszú ideje a jelöléstechnika területén tevékenykedő, sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberek. Célja, hogy pontos, megbízható, gyors és rugalmas jelölési, feliratozási megoldásokat biztosítson. Tevékenysége kiterjed a jelöléstechnikai tanácsadás, fejlesztés, gyártás és tervezés minden területére, illetve kiemelkedő minőségű saját fejlesztésű termékek, jelölőgépek szállítására, üzemeltetésére.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2017 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Muth/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés