hirdetés
hirdetés

Ipar Napjai 2021

Megnyitott az online szakkiállítás

Június 15-én, kedden 10:30-kor megnyitott a hagyományosan évente megrendezésre kerülő Ipar Napjai szakkiállítás. A rendezvény, bár idén is a virtuális térbe szorult, számos magyarországi és nemzetközi vállalat számára teremt kapcsolatépítési és bemutatkozási lehetőséget. A szervezők magas részvételi arányra számítanak, ezt korszerű technikai megoldásokkal és rugalmas látogatási feltételekkel biztosítják.

hirdetés

Az online kiállítás résztvevőit Szántó Gabriella, a Hungexpo Zrt. kommunikációs igazgatója köszöntötte a megnyitón. Őt Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója követte a színpadon, aki kitért korábbi ígéretére, miszerint bíztak abban, hogy az ipar Napjai kiállítást idén már személyesen élőben rendezhetik majd meg a Hungexpo újonnan átadott csarnokaiban. Erre azonban a hatályos járványügyi szabályok miatt nem kerülhetett sor, a kiállítókkal konzultálva arra a döntésre jutottak a szervezők, hogy virtuálisan rendezik meg az eseményt.

A Nemzetközi Építőipari Fórum külön szekciót kapott közel húsz céggel, akik a kivitelezés, a tervezés, az ipari létesítmények létrehozása terén rendelkeznek tapasztalatokkal. 

„Hiszünk a jövőben és tudjuk, hogy a gazdaság újraindulásához nélkülözhetetlenek a fizikai üzleti rendezvények és sokunknak hiányoznak az élő események. Biztos vagyok abban, hogy jövő tavasszal már az Ipar Napjai – Mach-Tech kiállítás ismét a régió legnagyobb szakkiállításai között lesz.” – emelte ki Ganczer Gábor. Majd hozzátette, bízik abban, hogy a résztvevők így is megtalálják számításaikat a seregszemlén.

A megnyitóban felszólalt még Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára. Hangsúlyozta, hogy a járványhelyzet javulásával a teljes ipari szektor kezd feléledni, a helytálló vállalatokat méltatta, valamint a gazdaság védelme és a fellendülés támogatása érdekében tett lépésekre is kitért.

Számára a kiállítás az együttműködő cégekkel való találkozás lehetőségét hordozza, illetve a szakkiállítás lehetőséget ad az új termékek és a modern technológiák megismerésére is. „Bízom abban, hogy az információáramlásnak ez az útja, amelyet a Hungexpo Zrt. kiállítótere biztosít a cégek számára, megfelelő lesz ahhoz, hogy a kapcsolatfelvétel és az együttműködések visszaálljanak egy olyan pályára, amely normálisnak tekinthető. Továbbá, hogy visszaálljon az a gazdasági termelési közösség, amely az elmúlt tíz év során rendkívül jelentős eredményeket mutatott fel” – foglalta össze Nagy Ádám az Ipar Napjai lényegét. 

Kitért továbbá a következő időszak pályázati programjaira is, amelyek támogatásával a hazai vállalatok új lendületet kaphatnak a pandémia okozta gazdasági válság után.

(forrás: Hungexpo/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés