hirdetés
hirdetés

Szakvásár

Megnyílt az Ipar Napjai 2016

Ma délelőtt megnyitották a legnagyobb hazai ipari szakkiállítást, az Ipar Napjait.

hirdetés

12 országból érkezett az a több mint 280 kiállító, amelyek a szakvásár fő témája, az ipar 4.0 jegyében a jelenleg zajló legkiemelkedőbb innovációkat képviselik az elektronika, az automatizálás, a robotika, a gépgyártás, a lgisztika és más ipari szegmensekben. Az idei Ipar Napjai a színvonalas kísérőrendezvényein is a negyedik ipari forradalomnak nevezett, a hatékonyság ugrásszerű növekedését célzó átalakulást kívánja erősíteni - mondta el az ünnepélyes megnyitón Ganczer Gábor, a rendező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója.

Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a hazai ipar versenyképességének növelését többek között az Irinyi-terv, az ipar 4.0 cselekvési terv ennek égisze alatt történő kidolgozása és végrehajtása, valamint a kormány, az MTA, negyven kutatóintézet és egyéb érdekeltek által felállított Nemzeti Technológiai Platform fogja a jövőben szolgálni. A cél az átállás az innovációvezérelt gazdaságra, a tudás- és k+f-alapú iparra.

A megnyitó keretében Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke átadta az Ipar Napjai 2016 nagydíjpályázat győzteseinek a díjakat, valamint a különdíjat és az elismerő okleveleket.

Nagydíjban részesült az IVM Zrt., az ABB Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Pekárik Szerszámgép Kereskedelmi Kft. és a Laxun Kft. A különdíjat az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH nyerte. Elismerő oklevélben részesült a Pekárik Szerszámgép Kereskedelmi Kft. és a Werth Magyarország Kft. 

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés