hirdetés
hirdetés

Események

Megnyílt az Automotive szakkiállítás

Szerdától péntekig tart nyitva az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói kiállítás.

hirdetés

Október 28. és 30. között rendezik meg harmadik alkalommal az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást. A nagy érdeklődésre való tekintettel - tavalyhoz képest mintegy 15 százalékkal nőtt a kiállítók száma - idén először a Hungexpo vásárterületének legnagyobb kiállítói csarnokát, az A pavilont nyitották meg a rendezvény céljaira. A 300 kiállító 11 országból érkezett a térségben egyedülállóan a teljes autóipari spektrumot átfogó seregszemlére.

A kiállítás jelentőségét aláhúzza az a tény, hogy a válság után az ágazatok közül elsőként talpraállt autóipar Magyarországon igazi húzóágazatnak számít, hiszen csak tavaly hazánkban több mint 430 ezer gépkocsit, valamint 2,4 millió motor állítottak elő. A járműipar teljes termelési értéke közel 6500 milliárd forint volt, és az 50 legnagyobb hazai exportőrből 21 a járműiparban tevékenykedik.

A húzóágazat státus azonban számos veszélyt is rejt magában. Tartható-e hosszabb távon a növekedés? Hogyan zárkóznak fel a hazai kkv-k a nemzetközi beszállítói élmezőnyhöz? Létrejönnek-e új autóipari nagyberuházások Magyarországon? Lépést tart-e a kutatás és fejlesztés a járműipar igényeivel? Mindezen kérdések tisztázását is elő kívánja segíteni a harmadik Automotive szakkiállítás a gazdasági szereplők közötti párbeszéd ösztönzésével, panelbeszélgetéseivel és más kísérőrendezvényeivel - hangzott el többek között az esemény szerdai megnyitóján.

Ugyancsak a megnyitón jelentette be kiadónk, a Professional Publishing Hungary ügyvezetője, Vándor Ágnes az Év Gyára 2015 hiánypótló kezdeményezést. Mától pályázhatnak a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok az Év Gyára díjra. A pályázatról részletes információk itt olvashatók.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[176793] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés