hirdetés
hirdetés

Vizualizáció

Megkönnyített gépkezelés

Egy felhasználóbarát vizualizáció és kezelőrendszer egyszerűbbé teszi a gépi berendezések kezelését és megfigyelését.

hirdetés

A Lenze cég jövőbe mutató gépvizualizálási megoldásokkal jelentkezik, amelyekben a gépkezelő személye központi szereplővé válik. A vállalat egyszerű kézmozdulatokkal vezérelhető rendszere kitűnik intuitív és ergonomikus gépkezelési lehetőségével, vagyis olyasmivel, ami a korunk okostelefonjainak és tabletjeinek mindennapi használatát idézi. A legmodernebb hardver, az innovatív szoftver és egy ergonómiailag optimalizált kezelési koncepció jól sikerült kombinációjáról beszélhetünk. A legkedvezőbb kiépítettség, illetve megoldás megválasztásához különböző hardver- és szoftverváltozatok állnak rendelkezésre.

Cél az állásidő csökkentése

A mind egyedibbé váló termékek, valamint az azok előállításában használatos gépek kezelőszemélyzetének világszerte tapasztalható különbözősége miatt sok esetben a gépek termelékenységére jelentős hatással lévő gépbeállítási ciklusok meghosszabbodnak. A rövid gépfelszerelési és gépállási idők megvalósítása csak akkor lehetséges, ha a gépeket a legkülönbözőbb képzettségű személyek is a lehető legegyszerűbben tudják kezelni.

A különböző képzettségű felhasználók is egyszerűen kezelhetik (forrás: Lenze)
A különböző képzettségű felhasználók is egyszerűen kezelhetik (forrás: Lenze)

Ezért a Lenzénél a gépkezelők esetében olyan egyszerű kezelési koncepciók és vizualizálási megoldások állnak a fejlesztés fókuszában, amelyek modern, nagy felbontású és multitouchképes (több ponton érzékelő) hardvert és szoftvert alkalmaznak.

Az új v800 típusú terminálok szabaddá teszik az utat a korszerű, ergonómiailag megfelelő kezelési koncepciók számára. A felhasználói élményt középpontba állító tervezéssel (UX Design) létrehozott moduláris komponensekkel a folyamatinformációk sokkal áttekinthetőbben jeleníthetők meg. A gépkezelő számára a navigálás sokkal egyszerűbb lesz, azaz a kezelést intuitív módon rövid idő alatt el lehet sajátítani. Emellett lehetővé válik a biztosan végezhető kétkezes használat is, miáltal az egykezes módszernél előforduló téves kezelés kizárható.

A hardver és a szoftver jellemzői

A v800 típusú gépkezelő terminál hardverje rendelkezésre áll panel-PC-ként IP65-ös védettséggel (v800-p protec), valamint beépíthető panelként is (v800-c). Valamennyi változat negyedik generációs Intel processzoron alapul, valamint kapacitív üvegből készült érintős képernyővel és SSD-tárolóval szerelték fel őket. A képernyőméret 13,3" és a fölött lehetséges.

Folyamatinformációk áttekinthető megjelenítése a beépíthető panelen
Folyamatinformációk áttekinthető megjelenítése a beépíthető panelen

A szoftverfejlesztés környezeteként rendelkezésre áll a klasszikus VisiWinNet, valamint egy modernebb, a VisiWin7-en alapuló olyan vizualizálás, amellyel UX Designt követő kezelési felületek valósíthatók meg. Ezeket úgy alakították ki, hogy együtt tudjanak dolgozni a gép vezérlésével vagy a fölé rendelt irányítási szinttel.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés