hirdetés
hirdetés

Geotermikus energia

Még zöldebb az Audi Hungaria hője

Az Audi Hungaria Magyarország legnagyobb ipari geotermikusenergia-felhasználója: a vállalat a zöld energiára történő átállása óta immár 100 GWh geotermikus energiát használt fel, amellyel 20 170 tonnával csökkentette szén-dioxid-kibocsátását. 

hirdetés

„A fenntarthatóság és a hatékonyság az Audi Hungaria stratégiájának meghatározó eleme, így ösztönzésére nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapi működés, valamint a gyártási folyamatok során is – mondta Axel Schifferer, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős igazgatósági tagja. – A geotermikus energia felhasználásával hosszú távon biztosított a vállalat környezetkímélő tevékenysége, hiszen így hőenergia-szükségletünk közel 70 százalékát szén-dioxid-semleges módon tudjuk fedezni.”

A felhasznált hőenergia több mint kétharmada geotermikus forrásból származik (fotó: Audi)
A felhasznált hőenergia több mint kétharmada geotermikus forrásból származik (fotó: Audi)

A vállalat két évvel ezelőtt teljesen új alapokra helyezte energiaellátását, és 2015 novembere óta a Bőnyi Hőközpontból kapja a megújuló geotermikus energiát. A Győri Geotermikus Projekt keretében az Audi Hungaria a PannErgy Nyrt. leányvállalatával, a DD Energy Kft.-vel kötött hosszú távú hőenergia-szállítási szerződést a győri telephely geotermikus energiával történő ellátására. Az együttműködés 17 évre szól, és opcionálisan 15 évvel meghosszabbítható. 

(forrás: Audi/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés