hirdetés
hirdetés

Hajtástechnika

Még több erő a tengelyen

Akár 20 000 Nm forgatónyomaték: a Lenze jelentősen továbbfejlesztette g500-as hajtóműsorozatát. 

hirdetés

Az új két- és háromfokozatú homlokkerekes, kúpkerekes és lapos hajtóművekkel a mozgásközpontú automatizáció specialistája új alkalmazási területeket nyit meg, mert a szürkeöntvényből készült hajtóművek megkétszerezik a Lenze cég eddigi programjának maximális forgatónyomatékát.

Három különböző típus a megfelelő felhasználási területhez, mindegyik 94 százalékot meghaladó hatásfokkal: a g500-B kivitelű két- és háromfokozatú kúpkerekes hajtóművek helytakarékos módon integrálhatók a gépekbe finoman hangolt, legfeljebb i=360 áttételekkel és 20 000 Nm-ig terjedő nyomatékkal. A g500-H kivitelű két- és háromfokozatú homlokkerekes hajtóművek akár 14 000 Nm forgatónyomatékot is elérnek legfeljebb i=370 áttétel mellett. Az új g500-S kivitelű lapos hajtóművek különösen a keskeny formájukkal tűnnek ki. A forgatónyomaték a két- és háromfokozatú kivitelben 19 000 Nm értéket ér el finoman hangolt i=500 értékig terjedő áttételekkel.

A hajtóműveket úgy tervezték, hogy a motoroknak kevesebb energiát kelljen leadniuk (forrás: Lenze)
A hajtóműveket úgy tervezték, hogy a motoroknak kevesebb energiát kelljen leadniuk (forrás: Lenze)

A Lenze most nagyobb teljesítményekkel folytatja azt, ami már a kisebb g500-as típusokra is igaz volt: a fordulatszám intelligens és pontos áttételezését forgatónyomatékká. A hajtóműveket úgy tervezték, hogy a motoroknak kevesebb energiát kelljen leadniuk, mivel mindhárom típus igen alacsony veszteséggel működik. Miközben ezáltal az energiahatékonyság nő, a melegedés csökken – ami pedig végül a hosszabb élettartamot eredményezi.

Még egy kis adalék az energiahatékonysághoz: a hajtóművekhez az m240-P- és m550-P-sorozatú, IE3 energiahatékonysági osztályú motorok állnak rendelkezésre, ez teszi igazán hatékony megoldássá a teljes hajtáscsomagot. Ezen túlmenően az új hajtóművek a gyakorlatban intelligens, alkalmazásorientált csomaggá kombinálhatók mind a Lenze smart motorjaival, mind pedig a vállalat inverterre optimalizált MF-motorjaival, valamint MCA és MCS szervomotorjaival.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés