Nagydíjas befogási koncepció

Még kényelmesebb öttengelyes megmunkálás

Innovációs termékdíjas lett az Automotive Hungary kiállításon a Hoffmann Hungary Quality Tools Kft. terméke, a Garant Xpent moduláris és flexibilis öttengelyes gépsatu. 

hirdetés

Idén először hirdette meg a Hungexpo Zrt. az Automotive Hungary kiállításon az Innovációs Termékdíj pályázatot. A díjazottak kiválasztásánál az innováció, a hatékonyságnövelés, a digitalizáció és a környezettudatosság volt a fő szakmai kritérium. A szakértői zsűri értékelését követően a szerszámok kategóriában nagydíjas termék lett a Hoffmann Hungary Quality Tools Kft. terméke, a Garant Xpent moduláris és flexibilis öttengelyes gépsatu. A kiállítás megnyitásakor Palkovics László innovációs és technológiai miniszter átadta a leginnovatívabb termék nagydíjat Fülöp Zsolt magyarországi értékesítési vezetőnek. De hogy milyen termékről is beszélünk, amely megváltoztatja az öttengelyes megmunkálás befogásának szabályait?

Fülöp Zsolt magyarországi értékesítési vezető átveszi az elismerést (forrás: Hoffmann Group)
Fülöp Zsolt magyarországi értékesítési vezető átveszi az elismerést (forrás: Hoffmann Group)

A Garant Xpent öttengelyes CNC-megmunkálógépekre tökéletesen alkalmazható, munkadarab befogására szolgáló forradalmi eszköz (satu), amelyet a teljes szimmetria, hozzáférhetőség és kezelhetőség jellemez. Az új, egyedülálló befogási koncepció a fejlesztő termékmenedzsereinek és alkalmazástechnikusainak tapasztalatára és szaktudására támaszkodva, valamint a Hoffmann Group húsz kiválasztott ügyfelének együttműködésével fejlesztett termék.

Egy befogó, két munkadarab

A Hoffmann Group, még az AMB 2016 kiállításán mutatta be az akkor még újdonságnak számító Garant Xpent öttengelyes befogóját. Az öttengelyes megmunkáláshoz optimalizált befogó csupán néhány mozdulattal hozzáigazítható minden megmunkálási eljáráshoz. A 180 fokkal elforgatható felépítés és a variálhatóság következtében rugalmas befogási lehetőségek állnak rendelkezésre.

A Garant Xpent 6 és 986 milliméter (standard kivitelben 6–386 mm) közötti alkatrészhez alkalmas, és akár 40 kN szorítóerőt fejt ki 90 Nm meghúzási nyomaték mellett. Több mint száz milliméter mozgási úttal rendelkezik átszerelés nélkül. Az orsó meghosszabbítható, illetve trapézmenetes kivitele megkönnyíti a befogási tartomány gyors beállítását.

Bemutató az Automotive Hungary kiállításon. Balra fent a díjnyertes gépsatu
Bemutató az Automotive Hungary kiállításon. Balra fent a díjnyertes gépsatu

Plusz rugalmasságot jelent az új fejlesztésű középső pofa, amely a 0-s és 1S-es mérethez azonnal, az 1-es és 2-es mérethez hamarosan kapható. A két-két befogólépcsővel rendelkező előtétlapok elérhető választéka kompatibilis a középső pofával. Az alapsín 360 és 1050 milliméteres hosszban áll rendelkezésre. Az új 1S méretet kifejezetten kis méretű munkatérrel rendelkező három- és öttengelyes gépekhez fejlesztették ki. Az alapsínre helyezhető, opcionálisan kapható középső pofával lehetővé válik két munkadarabnak csupán egy satuval történő befogása és megmunkálása egyetlen műveletben. Ezáltal hatékonyabb befogási stratégiák valósíthatók meg, csökkennek a mellékidők, így mérhető  termelékenységnövekedés érhető el.

Az innováció a részletekben rejlik

A Garant Xpent rugalmas építőelemes rendszer szerint készül. Ez a befogó modul, az alapsín, a középső pofa és az orsó összeszerelésével lehetővé teszi a befogási tartomány módosítását. A konvex, 180 fokkal elforgatható befogómodulok különösen rugalmassá teszik a befogót. Az átgondolt és teljes körű rátét- és előtétpofa-rendszer igazi különlegességet jelent. A pofák edzettek, köszörültek és speciális bevonattal látták el őket a biztonságos megmunkálás érdekében. Az előtétpofa gyorsan és egyszerűen cserélhető. A kereszthornyok a tökéletesen szimmetrikus öttengelyes befogó további pontos elhelyezkedését teszik lehetővé a gépasztalon. Az alapsíneken lévő Garant ZeroClamp furatok, valamint a tartozékok széles köre teszi teljessé a kínálatot.

A bemutató kamion az autóipari beszállítói kiállításon
A bemutató kamion az autóipari beszállítói kiállításon

A Garant Xpent kitűnő rugalmasságának és termékminőségének híre gyorsan elterjedt a piacon. A funkcionalitásáért és a tetszetős megjelenéséért a befogó az IF Design Award 2018 kitüntetésben részesült. A Hoffmann Group ebből az induló termékből kevesebb mint egy év alatt több mint ezer darabot értékesített, így az Xpent hamar a legtöbbet eladott befogási eszközzé vált. Flexibilitásának és rendkívül széles pofakínálatának köszönhetően az egyik legvonzóbb moduláris rendszerű gépsatu a piacon.

Fülöp Zsolt, a Hoffmann Hungary értékesítési vezetője közölte, még bármelyik vállalatnak lehetőséget tudnak biztosítani, hogy a saját gépeiken próbálják ki az érdeklődök ezt a sokoldalú befogórendszert. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. egy bemutatóval kapcsolatosan, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tudnak egyeztetni.

(forrás: Hoffmann Group/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[231819] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés